Prin intermediul fabricii sale din Călăraşi, Saint-Gobain a jucat un rol crucial în procesul complex de modernizare a faţadei unuia dintre reperele industriei ospitalităţii de pe litoralul românesc - Ana Hotels "Europa". Aproximativ 70 de tone de cioburi au fost recuperate şi transportate la fabrica Saint-Gobain Glass pentru a fi topite şi transformate în materie primă pentru producerea de noi loturi de sticlă.
Investiţiile noastre în materie de procese sustenabile a determinat Grupul Ana Hotels să aleagă Saint-Gobain România drept furnizor nu doar pentru această premieră în materie de reciclare în România, ci şi pentru procesul de renovare a faţadei. Pentru zonele exterioare, dezvoltatorul a optat pentru vitraje cu sticlă COOL-LITE® XTREME 61/29 II, care conferă un aspect neutru, dar şi performanţe remarcabile de creştere a eficienţei energetice a clădirii.
"Ana Hotels Europa va fi întotdeauna o oază de răsfăţ pentru oaspeţii săi, datorită investiţiilor continue în dotările complexului; dorim să ne păstrăm astfel nu doar locul câştigat în inima celor care ne calcă pragul, ci şi calitatea de referinţă în materie de experienţe şi servicii, indiferent că e vorba de cazare, gastronomie, organizare de evenimente corporate sau private, relaxare, wellbeing sau tratamente balneo. În acelaşi timp, ne place să credem că am demonstrat nu o dată, ci de câteva ori că grija noastră faţă de mediu trece dincolo de cuvinte, în acţiuni concrete - fie că este vorba de această premieră în materie de reciclare, realizată cu ajutorul Saint-Gobain, sau de adopţia unor sisteme eficiente energetic pentru reducerea impactului asupra mediului şi comunităţii locale.", a declarat Iuliana Tasie, Director General Ana Hotels "Europa".
"Saint-Gobain Glass Romania a reciclat integral deşeurile de sticlă rezultate în urma renovării hotelului Europa din Eforie Nord, clădire de referinţă pe litoralul românesc. Suntem bucuroşi să vedem că partenerii noştri împărtăşesc aceleaşi valori şi angajamente în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător. Traducem scopul nostru, "Making the World a Better Home", în acţiuni concrete de colectare şi introducere în procesul de producţie a sticlei rezultate din reabilitarea clădirilor. Vom continua să investim şi să inovăm pentru a creşte conţinutul de sticlă reciclată în procesul de producţie, cu speranţa că din ce în ce mai mulţi investitori vor avea deschiderea să ni se alăture în crearea unui viitor durabil.", a spus Mihaela Moga, Director Comercial Saint-Gobain Glass Romania.
Investiţia de aproximativ 1,5 milioane euro făcută pentru instalaţia de tratare, sortare, reciclare şi reintegrare a cioburilor în produse noi, performante, de la fabrica din Călăraşi este doar unul dintre exemplele locale care oferă soluţii partenerilor noştri în materie de sustenabilitate.
Opinia Cititorului