Salariaţii de la UPET Târgovişte ameninţă cu greva generală

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iunie 2007

Peste 1.000 de angajaţi ai Uzinei de Utilaj Petrolier Târgovişte (UPET) ar putea intra, luni dimineaţă, în grevă generală, fiind nemulţumiţi că au eşuat negocierile contractului colectiv de muncă, transmite NewsIn. Preşedintele Alianţei Sindicale UPET, Cornel Andreevici, a declarat, ieri, că patronii ruşi nu au fost impresionaţi de prezenţa la negocieri, în calitate de mediatori, al reprezentanţilor Direcţiei de Muncă Dâmboviţa.

Andreevici a menţionat că patronatul refuză să majoreze salariile, argumentând că bugetul întreprinderii nu permite acest lucru. Liderul de sindicat a precizat că sindicaliştii au fost de acord cu o creştere salarială de 30 de procente, faţă de 40%, cât au cerut iniţial. El a ţinut să precizeze că încă mai aşteaptă să fie chemat la negocieri pentru a nu se ajunge la încetarea totală a lucrului, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla va fi declanşată greva generală."Pentru că nu ne-am înţeles, vom merge mai departe prin declanşarea grevei generale. Aceasta va începe luni, începând cu ora 8.00. Noi avem obligaţia să strângem cel puţin jumătate plus unu din semnături în care salariaţii să fie de acord cu declanşarea grevei. Semnalele sunt că o majoritate confortabilă este de acord cu producerea grevei generale. (...) Noi aşteptăm în continuare să fim chemaţi la noi discuţii", a precizat liderul sindicaliştilor de la UPET.

Mai mult, Andreevici îi acuză pe patronii ruşi de şantaj, întrucât muncitorii sunt ameninţaţi cu închiderea uzinei dacă vor intra în grevă.

"Li se spune că cei care vor lucra vor primi banii iar cei care nu vor lucra nu vor primi şi să acceptăm, într-un fel sau altul, una dintre propunerile lor. Dacă nu, dumnealor vor închide uzina. În opinia mea, acesta este un fel de şantaj, lucru foarte grav, în care ori accepţi ce îţi spun eu, ori închid uzina. Noi spunem, cum am spus şi la alţii, că dacă dumnealor cred că noi trebuie să fim slugile lor, acest lucru nu o să se întâmple niciodată", a subliniat preşedintele Alianţei Sindicale UPET, Cornel Andreevici.

UPET Târgovişte produce echipament pentru industria petrolieră şi este una dintre cele mai importante societăţi de profil din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb