Salariul mediu net a crescut la 2.721 lei

R.V.
Miscellanea / 7 august 2018

Salariul mediu net a crescut la 2.721 lei

Câştigul salarial mediu net a crescut în luna iunie, nominal, cu 14,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ajungând la 2.721 lei. Creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 8,4%, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna mai, potrivit datelor transmise astăzi de Institutul Naţional de Statistică(INS).

În mai, câştigul salarial mediu net a crescut cu 14,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 2.704 lei, dar creşterea reală a fost de 8,5%, potrivit News.ro.

În luna iunie nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri. De asemenea, potrivit INS, câştigurile salariale medii nete din luna iunie au fost mai mari ca urmare a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari, cât şi ca urmare a disponibilizării de personal cu câştiguri salariale mici în unele activităţi economice.

Indicele câştigului salarial real pentru luna iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut a fost de 108,4%. Comparativ cu luna mai, indicele câştigului salarial real a fost de 100,6%.

Potrivit sursei citate, în iunie, valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice, 6.473 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, 1.557 lei.

Totodată, News.ro informează că cele mai mari scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat astfel: cu 15,2% în intermedieri; între 4,5% şi 9% în extracţia cărbunelui superior şi inferior, industria metalurgică, silvicultură şi exploatare, colectarea şi epurarea apelor uzate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum ar spune Cîțu, e dezastru, au ajuns românii să câștige în medie 600 euro/lună. Unde vreți să ajungem? Ca-n Germania sau ca-n India? Poate vă decideți la alegerile următoare!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb