Cel mai mare planetariu din ţara noastră a fost inaugurat la Salina Slănic Prahova, amfitrionul evenimentului fiind cosmonautul Dumitru Prunariu.
Domul Supernova Planetarium de la Salina Slănic, proiect cu finanţare europeană iniţiat de Telescoape.ro şi Asociaţia Astronomică Urania din Bucureşti, are cele mai mari dimensiuni din ţara noastră, cu diametrul de 16 metri, dar şi cel mai luminos sistem de proiecţie de rezoluţie 4K, cu sursă de lumină laser (24.000 lumeni). Supernova Planetarium este instalat la 208 metri adâncime fiind un proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, inclusiv finanţare europeană. "Cerul de sub Pământ" s-a deschis în prezenţa iniţiatorilor proiectului, invitaţilor şi a publicului, aniversând împreună jumătate de veac de istorie. Potrivit organizatorilor: "Evenimentul sărbătoreşte una dintre cele mai mari realizări ale civilizaţiei umane, primul pas al unui om pe un alt corp ceresc, laolaltă cu deschiderea oficială a planetariului, finalizat şi pus în funcţiune deja din 2018 - Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România în prezent. Pentru a clarifica eventualele neconcordanţe privind faptul că la Braşov a fost anunţat cel mai mare planetariu din România, vă informăm că diametrul domului Planetariului Supernova este de 16 metri, iar al celui din Braşov este de 14 metri". "Turiştii au deja ocazia să participe la prezentări interactive ale constelaţiilor şi obiectelor de pe bolta cerească, să «navigheze» prin univers prin intermediul proiecţiilor fulldome (la 360E) ale sistemului laser 4K, de ultimă generaţie, instalat în planetariu", arată iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Astronomice Urania, Dragoş Braşov.
La Supernova Planetarium vor fi prezentări interactive de boltă cerească: constelaţii, planete, nebuloase, galaxii, comete, asteroizi, exoplanete.