Sam North, eToro: "Ethereum scade, dar bitcoin rămâne stabil"

Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2023

Sam North, eToro: "Ethereum scade, dar bitcoin rămâne stabil"

La începutul săptămânii trecute, preţul Bitcoin a depăşit 28.000 de dolari, dar a scăzut rapid până la aproximativ 27.000 de dolari, înainte de a reveni la nivelul la care se tranzacţionează acum, în jurul valorii de 27.600 de dolari.

Ethereum a înregistrat însă un declin semnificativ săptămâna trecută, scăzând cu aproximativ 5,8%. Acesta a început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jurul valorii de 1.700 de dolari, dar a înregistrat o scădere pe parcursul celor şapte zile şi acum se tranzacţionează în jurul valorii de 1.610 dolari pe eToro.

Bitcoin a înregistrat o scădere a preţului pe termen scurt pe fondul raportului de vineri privind piaţa muncii din SUA, care a arătat mult mai multe noi locuri de muncă decât se aştepta piaţa, în ciuda unei "răciri" în evoluţia salariilor şi a creşterii şomajului. Dar acest lucru a fost de scurtă durată, iar preţul a revenit rapid în urcare.

Acest lucru se întâmplă în ciuda unei situaţii dificile pe piaţa obligaţiunilor, care pare să dea semne de îngrijorare cu privire la naraţiunile privind ratele dobânzilor "mai mari pentru mai mult timp". Randamentele obligaţiunilor pe 10 ani din SUA au crescut în ultima lună, fapt ce nu pare să fi îngrijorat prea mult piaţa bitcoin.

Miercuri, săptămâna aceasta urmează să fie publicate notele de şedinţă din septembrie ale Comitetului Federal pentru Pieţe Deschise (Fed Open Markets Committee - FOMC), care ar putea atrage atenţia pieţelor. Cele mai recente cifre privind preţurile de consum din SUA vor fi publicate joi, ceea ce va capta, de asemenea, atenţia pieţelor.

Ambele prezintă un interes deosebit, în condiţiile în care îngrijorările legate de dobânzi se răsfrâng asupra sentimentului, în timp ce sezonul câştigurilor începe vineri, iar marile instituţii financiare ne vor oferi din nou informaţii despre sănătatea financiară a economiei globale.

În acest moment, Bitcoin pare să facă faţă cu brio ultimelor evenimente macro, însă alte criptoactive de pe piaţă nu rezistă la fel de bine.

Ethereum devine mai centralizat

Sosirea actualizărilor Merge şi Shanghai în reţeaua Ethereum a venit cu preţul centralizării şi al randamentelor inferioare ale staking-ului, potrivit unui raport al JPMorgan.

Centralizarea sporită reprezintă o problemă pentru utilizatori, deoarece creşte probabilitatea apariţiei unor probleme de lichiditate sau a unor atacuri, potrivit raportului. Totuşi, este dificil de evaluat efectele a ceea ce este, în esenţă, un proces de dezvoltare în curs de desfăşurare, mai ales că noi actualizări sunt prevăzute în lunile următoare.

Raportul notează, de asemenea, că randamentul s-a deteriorat în urma ambelor evoluţii. Din nou, acest lucru este dezamăgitor pentru investitori, dar reflectă pur şi simplu condiţiile existente pe piaţă. Staking-ul este un domeniu în curs de dezvoltare pe piaţa cripto, cu Ethereum în frunte. În schimb, este esenţial ca investitorii să cântărească beneficiile procesului în raport cu potenţialele riscuri.

Minerii de Bitcoin se pregătesc pentru halving (înjumătăţire)

Minerii de Bitcoin au avut câţiva ani dificili în care au navigat printre preţurile în creştere ale energiei şi pieţele agitate, ceea ce a făcut ca economia mineritului celui mai mare criptoactiv din lume să devină un puzzle.

Dar există semnale că minerii îşi fac planuri pentru următorul halving, care se pare că va avea loc anul viitor. Minerul canadian Iris Energy, de exemplu, tocmai a anunţat o creştere cu 25% a capacităţii sale de minerit, în timp ce se pregăteşte pentru această înjumătăţire.

Firma şi-a mărit deja hashrate-ul cu 25% datorită capacităţii suplimentare. Alţi mineri care nu pregătesc terenul vor avea probleme in a obţine profit, deoarece echipamentele mai puţin eficiente înseamnă mai puţine câştiguri datorită procesului de înjumătăţire a recompensei pe bloc de bitcoin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. btc e crash in pret bani reali… (aur / petrol / gaze / khw… e crash in toate 4 chiar si in fiaturi nominale).

    “vrajeala e de mult fumata”… curba de “interes” e depasita si acum oamenii sunt luati cu alte treburi ale vietii… “ infaltia” costul de trai … ratele la ARMuri marite… sarite calul…. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb