SAMEDAY Group: peste 1 miliard de lei cifră de afaceri în 2023

T.B.
Companii / 23 ianuarie

SAMEDAY Group: peste 1 miliard de lei cifră de afaceri în 2023

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara graniţelor, a încheiat 2023 cu o creştere a veniturilor la nivel de grup de peste 25%, depăşind 1 miliard de lei, ca urmare a strategiei de investiţii şi a extinderii cotei de piaţă, se arată într-un comunicat al Sameday, remis redacţiei. Compania încheie astfel un nou an cu creştere de două cifre a rezultatelor financiare, păstrând direcţia pozitivă a ultimilor ani, potrivit sursei menţionate.

În 2023, numărul de magazine online care au ales să lucreze cu Sameday a crescut cu 43% comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 24.000, informează sursa citată. Această evoluţie demonstrează încrederea companiilor, în special a magazinelor online, în serviciile oferite de curierul care a introdus easybox în piaţa din România, relatează compania. Totodată, este un rezultat direct al consolidării relaţiilor din piaţa locală, dar şi al extinderii pe piaţa internaţională, adaugă sursa.

Potrivit comunicatului "Anul 2023 a fost pentru Sameday un capitol important din evoluţia companiei, pentru că am cules roadele investiţiilor pe care le-am făcut în ultima perioadă. Cu mândrie remarcăm o creştere semnificativă în toate sectoarele de activitate, confirmând angajamentul nostru constant faţă de inovaţie, calitate şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Retrospectiva acestui an abundent în realizări ne motivează să continuăm să definim standardele în industria de curierat şi să oferim soluţii logistice care să sprijine dezvoltarea ecosistemului eCommerce - curierat la nivel de regiune", a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

Sameday a investit în 2023 peste 100 de milioane de lei în experienţa clienţilor

La nivel de grup, Sameday a investit anul precedent peste 100 de milioane de lei, cele mai mari sume fiind direcţionate către implementarea de soluţii tehnologice menite să îmbunătăţească experienţa clienţilor, capacitatea de procesare şi reţeaua easybox, se mai arată în comunicat. Aceste investiţii au dus la transparenţă sporită şi un control mai mare asupra proceselor logistice, consolidând încrederea clienţilor în serviciile companiei, potrivit sursei relatate.

Începând cu 2023, Sameday oferă servicii de livrare şi clienţilor persoane fizice, extinzând astfel gama de produse de livrare oferite consumatorilor, precizează sursa. În luna noiembrie, compania a lansat serviciul SAMEDAY easyway, cu ajutorul căruia oricine poate trimite colete de la un easybox la altul, potrivit companiei.

easybox continuă creşterea în preferinţele cumpărătorilor

Prin intermediul reţelei easybox, Sameday a livrat în 2023 peste 41 de milioane de colete, înregistrând astfel o creştere de 47% faţă de anul anterior, arată datele comunicatului.

Popularitatea easybox se datorează faptului că oferă flexibilitate, lockerele sunt simplu de utilizat, iar clienţii le preferă şi datorită proximităţii faţă de zonele de reşedinţă, menţionează sursa citată. La finalul anului 2023, reţeaua transfrontalieră easybox număra 5.009 unităţi. În România, reţeaua de lockere include 3.903 de unităţi, disponibile în 464 de localităţi, în timp ce în Ungaria sunt 700 de lockere în 281 de localităţi, iar Bulgaria acoperă 61 de localităţi cu 406 lockere, potrivit companiei.

Sameday continuă şi extindere pe piaţa internaţională

Sameday a livrat, în 2023, peste 80 de milioane de colete în România, Ungaria şi Bulgaria, informează compania. În ciuda contextului economic imprevizibil, Sameday Group şi-a consolidat poziţia în piaţa est-europeană, extinzându-şi prezenţa în Ungaria şi Bulgaria, ţări care au înregistrat creşteri impresionante pe diferite paliere la finalul anului 2023, precizează sursa indicată.

Astfel, Sameday a devenit un liant important pentru extinderea magazinelor online din România dincolo de graniţele ţării prin livrări transfrontaliere rapide şi fiabile, arată datele comunicatului. Comparativ cu anul 2022, în 2023 numărul magazinelor online care au optat pentru serviciul de trimiteri crossborder s-a dublat, înregistrând o creştere de 106%, potrivit companiei.

Evoluţia Sameday din ultimul an reflectă eforturile constante de a oferi servicii complete de livrare şi soluţii logistice inovatoare clienţilor săi. Serviciile de livrare în afara ţării şi rezultatele obţinute de subsidiarele companiei din Ungaria şi Bulgaria au avut un rol important în acest rezultat, se mai arată în comunicat. În 2023, Sameday a încheiat al treilea an de activitate în Ungaria şi primul an complet în Bulgaria, piaţă unde a intrat în 2022, potrivit sursei menţionate.

Sameday Group estimează investiţii de peste 300 de milioane de lei în 2024

Sameday Group îşi propune să menţină această traiectorie de succes şi în 2024, astfel se va concentra pe îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi adoptarea de tehnologii inovatoare, transmite compania. În acest an, compania are în plan să investească peste 300 de milioane de lei, iar cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi către extinderea reţelei easybox, tehnologie şi optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare, potrivit comunicatului.

După rezultatele din România, compania îşi doreşte să exporte şi la nivel regional produsele digitale care îmbunătăţesc experienţa consumatorilor şi a partenerilor, precizează sursa citată. Printre acestea se numără SAMEDAY App (aplicaţia mobilă creată pentru a aduce clienţilor finali transparenţă şi opţiuni diverse pentru controlul procesului de livrarea al coletelor), UNNO (aplicaţia de ticketing dedicată partenerilor prin care se poate urmări în timp real statusul solicitărilor), IDM (Interactive Delivery Management - soluţie care oferă predictibilitate asupra intervalului de livrare) şi SAMY (asistentul virtual care oferă clienţilor asistenţă non-stop), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb