Şase bănci interesate de creditul de 54 de milioane de lei pentru CJ Dolj

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 martie 2007

Şase bănci interesate de creditul de 54 de milioane de lei pentru CJ Dolj

Dintre cele 16 bănci, care au luat caietul de sarcini pentru creditul pe care Consiliul Judeţean (CJ) Dolj vrea să-l contracteze pentru drumuri şi extinderea unui muzeu, doar şase şi-au prezentat ofertele în cadrul şedinţei de deschidere a licitaţiei de ieri. Reprezentanţii celor şase bănci, împreună cu comisia de licitaţie a CJ Dolj, precum şi câţiva dintre consilieri, s-au întrunit, ieri, pentru şedinţa de deschidere a plicurilor cu oferte. Aceste oferte reprezintă costurile pe care CJ va trebui să le suporte pentru contractarea creditului în valoare de 53.685.000 lei, pe o perioadă de 20 ani. Cele mai mari costuri au fost oferite de BRD, care au ajuns la suma de 118.172.093,06 lei, iar cele mai scăzute le-a oferit Bancpost, cu suma de 98.804.876,72 lei. Alte oferte au mai fost prezentate de Alpha Bank, cu suma de 108.217.272 lei, banca Dexia, cu suma de 106.284.977 lei, Eximbank, care a avut o ofertă de 106.577.767,12 lei şi BCR, care a calculat suma de 103.390.920,22 lei. În următoarele zile vor fi analizate documentele pe care fiecare bancă trebuie să le prezinte comisiei de licitaţie a CJ Dolj, precum şi procedurile de calcul ale creditului.

Vicepreşedintele CJ Dolj, Constantin Dascălu, a declarat pentru NewsIn că definitivarea tuturor demersurilor pentru achiziţionarea creditului va dura cel puţin o lună de zile. "Deocamdată, comisia de licitaţie lucrează la desemnarea câştigătorului. Se vor verifica toate documentele şi se vor compara ofertele. După ce va fi desemnat câştigătorul, se va trece la întocmirea actelor legale semnate de către cele două părţi, care vor trebui semnate de jurişti. Este un demers lung, cu multe etape. Totul va dura cel puţin o lună de zile. Abia când vom avea toate aceste acte vom putea intra în posesia banilor", a spus Constantin Dascălu.

La şedinţă au mai participat şi doi observatori ai Unităţii pentru Controlul şi Verificarea Achiziţiilor Publice Dolj. Conducerea CJ Dolj spune că banii contractaţi vor fi investiţi în construcţia şi reabilitarea drumurilor judeţene şi extinderea Muzeului Oltenia. Suma alocată lucrărilor pentru extinderea muzeului va fi în jur de 9.000.000 lei, restul sumei urmând să fie investită în întregime la construcţia şi reabilitarea drumurilor judeţene din 109 comune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb