Saxo Bank anunţă o creştere 34% a profitului operţional

A.F.
Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2023

Saxo Bank anunţă o creştere 34% a profitului operţional

Grupul Saxo Bank a raportat un profit operaţional de 70 de milioane de euro faţă de 52 de milioane de euro pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce corespunde unei creşteri de 34%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în primele şase luni ale anului, un mediu macro incert şi volatilitatea scăzută a pieţei au condus la o activitate mai scăzută de tranzacţionare şi investiţii în rândul clienţilor băncii, care a fost compensată de veniturile mai mari din dobânzi.

În iunie, Saxo Bank a anunţat cesionarea cotei de 50% din Saxo Geely Tech Holding (Saxo Fintech) pentru a optimiza operaţiunile de afaceri ale băncii şi pentru a se concentra pe pieţele şi clienţii de bază. Cesionarea are un impact negativ asupra profitului net din prima jumătate a anului 2023 cu 13 milioane EUR, aducând profitul net ajustat la 50 milioane EUR, comparativ cu 41 milioane EUR pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul Saxo Bank se aşteaptă ca profitul net al întregului an ajustat pentru cesionarea Saxo Geely Tech Holding să fie menţinut în conformitate cu intervalul ghidat anterior de 87-107 milioane EUR.

Grupul Saxo Bank a atins un reper istoric de 1 milion de clienţi finali şi 97 de miliarde EUR în active ale clienţilor, cu un imact pozitiv venind din finanţarea netă de numerar şi titluri de valoare de 11 miliarde EUR în prima jumătate a anului 2023.

Mai mult, Saxo Bank a fost numită instituţie financiară de importanţă sistemică (SIFI) de către Autoritatea daneză de supraveghere financiară (FSA) şi a primit un rating de credit BBB cu o perspectivă pozitivă de la Standard & Poor's, evidenţiind, de asemenea, poziţionarea puternică a capitalului şi modelul de afaceri ale Saxo Bank, dar şi abordarea prudentă a managementului riscului.

Cifre financiare cheie pentru S1 2023 (comparativ cu S1 2022)

Venituri totale: 301 milioane EUR (288 milioane EUR)

Venit din exploatare: 70 milioane EUR (52 milioane EUR)

Profit net (ajustat): 51 milioane EUR (41 milioane EUR)

Profit net: 38 milioane EUR (41 milioane EUR)

Active totale ale clienţilor: 97 miliarde EUR (79 miliarde EUR)

Rata capitalului total: 31,9 % (28,1%)

Comentând rezultatele, Kim Fournais, CEO şi fondator al Saxo Bank, a declarat: "Deşi acest an a fost marcat de o piaţă provocatoare şi tensiunile geopolitice continue, rezultatele noastre semestriale au demonstrat rezistenţă şi adaptabilitate în faţa dinamicii pieţei în schimbare. O constantă, însă, a fost angajamentul neclintit al Saxo Bank de a ne sprijini clienţii şi de a ne îmbunătăţi continuu produsele, platformele şi serviciile. Suntem mândri să anunţăm piatra semnificativă de hotar de 1 milion de clienţi finali care acum ne acordă încredere cu peste 95 de miliarde EUR în active."

"Cu noul nostru şi transparentul model de rată a dobânzii, oferim clienţilor posibilitatea de a câştiga dobândă pentru numerarul lor neinvestit, fără constrângerile obişnuite, cum ar fi perioadele de blocare. Când dobânzile cresc, clienţii noştri sunt primii care beneficiază. Acest lucru este esenţial pentru convingerea noastră că win-win ar trebui să fie fundamentul relaţiilor noastre cu clienţii noştri şi lumea din jurul nostru. Atât ratele noastre mai mari ale dobânzilor, cât şi preţurile şi comisioanele mai mici au fost bine primite, evidenţiate de creşterea continuă a finanţării nete. Cu toate acestea, suntem, de asemenea, transparenţi că transmiterea imediată a creşterilor dobânzilor către clienţii noştri reduce impactul pozitiv pe termen scurt asupra performanţei financiare, dar credem că este abordarea potrivită pe termen lung pentru afacerea şi clienţii noştri", a continuat el.

"De o importanţă deosebită este recenta desemnare SIFI a Saxo Bank. Am fost încântaţi să primim un rating BBB cu o perspectivă pozitivă de la S&P Global Ratings, care evidenţiază poziţia noastră puternică de capital şi modelul de afaceri, abordarea prudentă a managementului riscului şi strategia de creştere ambiţioasă. Este o reafirmare că un număr tot mai mare de clienţi şi parteneri au încredere în noi cu activele şi economiile lor - şi vom continua să facem tot posibilul pentru a onora această încredere", a adăugat Fournais.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb