SAXO BANK:  "Brexit, o poveste fără sfârşit, cu o amânare după o altă amânare"

I.A.
Internaţional / 5 septembrie 2019

"Brexit, o poveste fără sfârşit, cu o amânare după o altă amânare"

Brexitul nu va avea niciodată loc cu adevărat, se va dovedi a fi doar o poveste fără sfârşit, cu o amânare după o altă amânare şi tot aşa la infinit, susţine Steen Jakobsen, economist şef şi CIO Saxo Bank.

"În calitate de vorbitor în public de peste 30 de ani, deja ştiu cumva de dinainte majoritatea întrebărilor din partea publicului internaţional din domeniul investiţiilor. Întrebarea clasică este mereu: 'Încotro se îndreaptă aurul?'. Din 2016 încoace, au apărut două noi întrebări: 'Ce părere aveţi despre criptomonede?' şi 'Ce se va întâmpla cu Brexit-ul?'. Răspunsurile mele au fost, în mod constant: aurul va creşte, în general, criptomonedele vor fi, în cele din urmă, cooptate de autorităţi pentru a păstra puterea asupra rezervei monetare şi pentru a avea un control mai mare asupra veniturilor fiscale. Dar cel mai important răspuns este pentru această parte: Brexit. Cred că Brexitul nu va avea niciodată loc cu adevărat, se va dovedi a fi doar o poveste fără sfârşit, cu o amânare după o altă amânare şi tot aşa la infinit", susţine Steen Jakobsen.

El afirmă că acesta a fost răspunsul său "fix şi oarecum dezamăgitor" în toată această perioadă, iar zilele trecute parlamentul Marii Britanii a luat din nou în discuţie acest subiect, punând pe masa negocierilor o ''revoltă" împotriva prim-ministrului Johnson şi a încercării sale de a impune opţiunea de ieşire fără acord, informează Agerpres.

"Răspunsul meu azi cu privire la ce se va întâmpla în cazul Brexit? Vedeţi mai sus! Inevitabil, acest lucru va sfârşi doar cu mult zgomot, nu va fi luată nicio decizie în consecinţă, iar problema va fi pasată sub forma unei noi amânări, un 'rezultat' care va vulnerabiliza economia Marii Britanii şi care, probabil, va duce Marea Britanie foarte aproape de recesiune în T4 2019 şi în 2020. Nimic nu se va schimba pentru că diviziunea cu privire la Brexit nu doar că împarte în două tabere partidele principale, ci şi categoriile de vârstă, categoriile de venituri, identităţile şi chiar şi sentimentele şi districtele electorale ale Marii Britanii. Cu alte cuvinte, nu există o decizie care să satisfacă ambele tabere, ceea ce înseamnă că orice direcţie sau decizie sunt imposibile. Prin urmare, în lipsa unei decizii, întregul proces va conduce, cel mai probabil, la noi alegeri generale. Aceste alegeri reprezintă un risc enorm pentru Partidul Conservator, dar probabil că cel mai mare risc este că nu ne vor aduce mai aproape de niciun rezultat decisiv legat de Brexit", declară Steen Jakobsen.

El susţine că, între timp, economia Marii Britanii merge din rău în mai rău, consumatorii sunt bine deocamdată, dar cel mai probabil adună şi anticipează cheltuielile înaintea termenului limită ameninţător pentru un Brexit dur.

"La Saxo Bank Strategy, avem reguli puţine şi nicio religie, doar că... noi credem cu tărie că schimbarea netă a creditării - impulsul de creditare - este cea care determină viitoarea activitate economică cu o întârziere variabilă. Într-adevăr, impulsul de creditare se află în centrul studiilor noastre pentru opiniile cu bătaie lungă pentru următoarele două-patru trimestre", spune Steen Jakobsen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb