Scăderea dobînzilor bancare favorizează plasamentele în fonduri mutuale

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 februarie 2007

Distribuţia slabă a unităţilor fondurilor de investiţii a fost semnalată de preşedinţii societăţilor de administrare a investiţiilor (SAI), prezenţi la Gala Premiilor UNOPC, ca fiind principala problemă cu care se confruntă în acest moment. Totuşi, ei sunt optimişti că piaţa fondurilor va creşte pe motivul scăderii dobânzilor. Preşedintele "BT Asset Management", Radu Hanga, a declarat: "Scăderea dobânzilor va genera un proces de realocare a capitalurilor şi reorientare către plasamente cu randamente mai ridicate".

Jan Costin Pricop, director general adjunct al SAI "KD Investments România", consideră că într-adevăr, "băncile au avantajul unor reţele", dar că acestea au oferit acces şi societăţilor independente. "Concurenţa externă va trebui să facă faţă aceluiaşi impediment: lipsa canalelor de distribuţie", a mai adăugat domnul Pricop.

Şi Mihail Ion, preşedintele SAI "Raiffeisen Asset Management", a subliniat rolul băncilor ca agenţi de distribuire a fondurilor. Domnia sa a declarat că un sondaj la nivel european a identificat ca motivaţie de investire în fonduri, pe lângă randamentele superioare dobânzilor bancare şi diversificare, şi credibilitatea şi notorietatea administratorului. Astfel, "băncile vor contribui la dezvoltarea industriei fondurilor prin credibilitatea de care se bucură", a precizat domnul Ion.

Petre Szel, preşedintele SAI "Muntenia Invest", vede în aderarea la Uniunea Europeană o deschidere către posibilităţi "nelimitate" de investire.

"BT Invest" - cel mai performant fond

de investiţii în 2006

Fondul "BT Invest", administrat de "BT Asset Management", a fost desemnat cel mai performant fond al anului 2006, de către Uniunea Naţională a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Cel mai profitabil fond monetar în 2006 a fost "Simfonia", adminis­trat de "BRD Asset Management", în timp ce la categoria fonduri de obligaţiuni şi instrumente fixe, câştigătorul a fost fondul "Orizont", administrat de "Certinvest". Fondul deschis "Transilvania" (SAI "Globinvest") a fost anul trecut cel mai bun fond diversificat.

La categoria societăţi de investiţii financiare, SIF "Oltenia" a primit un premiu pentru cel mai mare preţ de închidere şi pentru cea mai mare valoare unitară a activului net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb