Scandal la lotul naţional masculin de gimnastică

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 13 februarie 2020

Sursa: Facebook/Adelin Kotrong

Sursa: Facebook/Adelin Kotrong

Gimnastica autohtonă are parte de mai multe scandaluri decât medalii în ultimii ani. După ce lotul feminin a fost zguduit de mai multe controverse şi a ieşit complet din lumea bună a gimnasticii mondiale, acum lucrurile nu sunt foarte calme nici la băieţi, care nu au nici ei foarte multe performanţe pe plan internaţional.

Antrenorul coordonator al lotului naţional masculin de gimnastică artistică, Marius Urzică, a dexclarat că nu a făcut niciodată selecţia pe "relaţii şi prietenii", aşa cum a fost acuzat de sportivul Adelin Kotrong, şi a precizat că acesta nu are calitatea de a-i cere lui demisia din funcţie. Urzică a explicat, într-o declaraţie dată Agerpres, întreaga situaţie: "El ar trebui să se abţină, pentru că nu se află într-o calitate în care poate să-şi dea cu părerea dacă eu ar trebui să fiu demis sau nu. Mai întâi să vadă care au fost cauzele rezultatelor de anul trecut (n.r. - de la Campionatele Mondiale de la Stuttgart), adică multe probleme de sănătate, şi care sunt problemele reale ale gimnasticii masculine româneşti. Iar apoi poate să spună el ce vrea. Eu nu am făcut niciodată selecţia pe relaţii şi prietenii. Ba din contră, când s-a descentralizat lotul, doi sportivi de la Dinamo, club unde eu sunt angajat, au fost scoşi şi ei din lot. Adică eu mi-aş tăia craca singur de sub picioare. Dar nu, eu sunt realist şi obiectiv. În ideea asta am zis să rămână cei care sunt competitivi şi care pot să reprezinte pe viitor gimnastica românească. În primul rând nimic nu-l împiedică să facă gimnastică în continuare. El a fost exclus din lotul naţional pentru că nu a mai corespuns conform pregătirii. De asta el nu s-a aflat nici în lotul pentru Campionatele Europene şi nici în cel pentru Campionatele Mondiale. Echipa s-a făcut în urma unor discuţii, chiar dacă eu sunt antrenor coordonator. Deci au fost discuţii cu întreg staff-ul tehnic şi s-a luat decizia cea mai bună pentru a forma o echipă care să fie competitivă la aceste concursuri. Nimeni niciodată nu va dori răul gimnasticii masculine româneşti. El mă pune într-o situaţie şi spune că eu nu l-am dus la concursuri... dar el este cel care nu a corespuns din punct de vedere al pregătirii şi de aceea a fost lăsat acasă. În urma acelor rezultate de la Mondiale a fost descentralizat lotul. La acel moment, în urma unor discuţii la nivelul staff-ului, dar şi al federaţiei, deci nu a fost doar decizia mea, s-a hotărât că el este unul dintre sportivii care nu pot ajuta echipa în acest moment. Dar această decizie nu îi limitează lui dreptul de a face gimnastică în continuare. Adelin Kotrong nu trebuie să fie neapărat în lotul naţional ca să facă performanţă. Să confirme, aşa cum spune el, că are valoare şi nimeni nu îl va înlătura de la lotul naţional. Mi se pare josnic cum a procedat, să facă aceste declaraţii şi să posteze acele lucruri pe site-urile de socializare. Mai ales că nimic din ceea ce spune nu este adevărat".

Marius Urzică susţine că nu l-a marginalizat şi defavorizat niciodată pe Adelin Kotrong. Urzică îl aşteaptă pe Adelin Kotrong să participe la testele pentru formarea echipei României în vederea participării la concursul internaţional EnBW DTB-Pokal Team Challenge şi la Campionatele Europene. Gimnastul Adelin Kotrong, vicecampion naţional la sărituri în 2019, a declarat că antrenorul coordonator al lotului naţional, Marius Urzică, ar trebui demis din funcţie în urma celor mai slabe rezultate ale gimnasticii masculine româneşti, locul 24 din 25 de echipe la Campionatele Mondiale de la Stuttgart de anul trecut. Aflat în afara lotului, Kotrong susţine că este nedreptăţit de Marius Urzică pe care îl acuză că face selecţia în funcţie de prietenii. În vârstă de 27 de ani, Adelin Kotrong este vicecampion european de juniori în 2010, medaliat cu bronz alături de echipa României la Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2009 şi multiplu campion naţional la diferite categorii de vârstă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb