SCANDAL SEXUAL LA HOLLYWOOD Compania de film Weinstein, posibil să fie vândută unei societăţi de investiţii

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 octombrie 2017

Compania de film Weinstein, posibil să fie vândută unei societăţi de investiţii

Conducerea companiei de producţie de film Weinstein Co. a intrat în faza preliminară a negocierilor cu firma de investiţii Colony Capital din SUA, privind vânzarea unui pachet semnificativ de acţiuni, anunţă BBC.

Weinstein Co. este o societate co-fondată de Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, producătorul de film acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune sexuală, concediat la începutul acestei luni.

Colony Capital a fost deja de acord să realizeze o infuzie de capital în Weinstein Co.

Tarak Ben Ammar, membru în consiliul de conducere a Weinstein Co., a declarat: "Credem că investiţia Colony va ajuta la stabilizarea operaţiunilor curente ale companiei şi va încuraja partenerii noştri din lume".

Totodată, Thomas J. Barrack Jr., fondator şi preşedinte executiv al Colony Capital, a afirmat: "Suntem încântaţi să investim în Weinstein Company şi să o ajutăm să meargă mai departe. Credem că această companie are potenţial. Vom susţine revenirea companiei la statutul de simbol în industria filmului şi a televiziunii".

Scandalul "Weinstein" a început la data de 5 octombrie, după ce publicaţiile New York Times şi New Yorker au informat că mai multe femei îl acuză pe producător de hărţuire sexuală. Printre acestea se numără actriţele Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără actriţa Rose McGowan, l-au acuzat de viol.

Însă, Weinstein susţine că toate relaţiile sexuale au fost consimţite.

Comportamentul lui Weinstein faţă de femei a fost condamnat de actori printre care Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo.

Pe de altă parte, mai mulţi laburişti din Parlamentul de la Londra i-au cerut premierului Theresa May să-i retragă lui Harvey Weinstein titlul de Comandor al Imperiului Britanic, pe care producătorul l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. Şi Consiliul Academiei Americane de Film a votat pentru retragerea titlului de membru deţinut de Harvey Weinstein.

Totodată, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat lui Harvey Weinstein în 2012.

Poliţia din New York (NYPD) şi cea din Londra au lansat investigaţii privind acuzaţiile de agresiune sexuală aduse lui Harvey Weinstein.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia Americană de Film. Weinstein a primit un premiu Oscar pentru filmul "Shakespeare in Love".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb