SCANDALUL CITY INSURANCE Plângere la DIICOT, depusă chiar de acţionarii companiei

G.U.
Bănci-Asigurări / 21 septembrie 2021

Plângere la DIICOT, depusă chiar de acţionarii companiei

Scandalul falimentului celei mai mari companii din domeniul asigurărilor RCA, City Insurance, devine subiect de dosar penal, informează Digi24. Sunt cel puţin trei investigaţii la marile parchete.

Cel puţin 3 plângeri penale au fost depuse în legătură cu modul în care a fost controlată, administrată compania de asigurări şi modul în care s-a ajuns la intrarea acesteia în insolvenţă.

Cea mai recentă plângere a ajuns pe masa DIICOT chiar din partea acţionariatului City Insurance. Acesta acuză angajaţii din România care au gestionat compania de mai multe infracţiuni - constituire de grup infracţional, bancrută frauduloasă. Investigaţia a fost deja pornită şi este de aşteptat ca procurorii să solicite documente şi să fie verificate toate acuzaţiile, informează Digi24.

De cealaltă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja plângeri penale, înainte de a solicita falimentul City Insurance, tomai din cauza modului în care decurgea relaţia cu compania. ASF a depus în ianuarie o plângere la DNA, pentru suspiciuni de protejare a companiei, deşi ar fi trebuit sancţionată mai dur, pentru a evita intrarea în faliment.

ASF a decis săptămâna trecută retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Asiguraţii la City Insurance au şi opţiunea să denunţe aceste poliţe, să renunţe la ele, să primească restul de bani pentru perioada rămasă şi să-şi facă asigurare la o altă companie.

Compania era liderul de piaţă în domeniul asigurărilor RCA, cu peste trei milioane de poliţe.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Adica Marcu a facut repede niste plangeri la vreun functionaras de prin ASF ca sa para el imaculat. Nu asa iti scapi pielea Marcule. Nu ai cum sa scapi. Tu stiai de un an si jumatate care este situatie la City. Daca se STIA din 2017 ca extrasul ala era fals, stiai si tu din 2020. Problema ta este ca nu ai stiut ce sa faci pentru ca nu stii asigurari. Daca stapaneai domeniul te prindeai imediat ce este de facut. Vezi ce buna era una ca dna Horvath pe care ai dat-o afara ca pe o masea stricata? In loc sa ii dai un sunt in fund mai bine o tineai si te consultai cu ea ca mananca asigurari pe paine.

    1. Amice, ești un dobitoc!

      Nu va mirati. A inceput o circoteca tip FNI. Se va gasi si aici un tap ispasitor,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb