Schema de ajutor pentru investiţiile mari, suplimentată cu un miliard de lei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 10 august 2022

Schema de ajutor pentru investiţiile mari, suplimentată cu un miliard de lei

Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat aprobată prin HG 807/2014 pentru investiţiile cu impact major în economie va fi majorat cu un miliard de lei, de la 6,38 miliarde lei la 7,38 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de Ministerul Finanţelor.

Pentru alocarea fondurilor respective, în perioada 15 iunie - 26 iulie 2022, Ministerul Finanţelor a derulat o sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţarea unor investiţii mai mari de 1 milion euro. Sesiunea a avut un buget de cel puţin 700 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării acestuia, şi a suscitat un interes crescut din partea investitorilor, fiind depuse 193 de cereri de finanţare. Pentru acordarea finanţnrii, punctajul a fost realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr. 807/2014: valoarea investiţiei, tipul investiţiei iniţiale, locul în care se va face investiţia, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris şi vnrsat (în cazul întreprinderilor nou înfiinţate). În urma finalizării procesului de ordonare pe baza punctajului obţinut, vor intra în analiză proiecte de investiţii cu o valoare totală de aproximativ 3,2 miliarde lei pentru care se solicită un ajutor de stat de aproximativ 682,8 milioane lei, în domenii precum industria alimentară, materiale de construcţii, piese auto şi producţia de hârtie.

Tot, ieri, Comisia Europeană a aprovat schema de ajutor de stat prin care microîntreprinderile şi IMM-urile din ţara noastră vor fi finanţate cu 358 milioane euro (aproximativ 1,7 miliarde lei). Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura este destinată să ajute companiile să finanţeze investiţii în active tangibile şi intangibile şi să depăşească deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului. De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii.

Comisia de la Bruxelles a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar. Ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investiţiile în active tangibile şi intangibile, dar nu investiţii financiare, nu va depăşi nivelul maxim prevăzut în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat şi se va acorda până la 31 decembrie 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb