SCHI - CUPA TELEFERIC Lipsa zăpezii naturale şi temperaturile pozitive nu pot opri tradiţia

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 27 februarie 2023

Lipsa zăpezii naturale şi temperaturile pozitive nu pot opri tradiţia

Natura nu este de fiecare dată prietenoasă cu sportul, uneori oferă prea mult, alte ori prea puţin, iar în cazul nostru este vorba despre zăpadă. Pârtia Subteleferic din Poiana Braşov va găzdui, astăzi şi mâine, o tradiţională competiţie de schi alpin autohtonă: Cupa Teleferic. Concursul a debutat în anii 70 la iniţiativa administratorilor din acea vreme ai telefericului şi a fost reluată în anii 2000, din dorinţa proprietarului hotelului Teleferic (Ştefan Ţînţ). Competiţia, la un moment dat internaţională, nu şi anul acesta, reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii schiori.

Dan Ghiţă, membru în comitetul de organizare, a declarat: "Evenimentul este foarte important pentru Poiana Braşov, dar şi pentru schiul românesc, în urma acestei competiţii s-a decis cine reprezintă ţara noastră la competiţiile internaţionale. Standardele sunt peste cele de afară la nivelul organizării. Vom avea 140-150 de participanţi". Cupa Teleferic adună la start cei mai buni schiori alpini din România la trei categorii de vârstă ( HC - sub 12 ani, U14 şi U16 ) atât la fete, cât şi la băieţi. Premiile totale oferite sportivilor ajung la 36.000 de lei.

Căldura şi absenţa ninsorilor creează probleme legate de calitatea zăpezii pe pârtia sub-Teleferic. Organizatorii au decis ca, în caz de nevoie, să mute concursul pe o porţiune din pârtia Lupului, la un nivel de altitudine superior. Dan Ghiţă a abordat şi acest subiect: "Schimbările climatice sunt o problemă şi nu doar pentru noi. Primăria a făcut o investiţie în 10 tunuri de zăpadă, pentru că zăpada artificială este o soluţie ca să se poată schia şi în aceste condiţii. O soluţie de viitor, pusă în discuţie la nivelul autorităţilor o reprezintă extinderea domeniului schiabil către Râşnov, o zonă cu mai puţin soare, unde zăpada rezistă mai mult".

Competiţia va fi supravegheată atent de către jandarmii montani din Poiana Braşov, pentru a nu exista probleme, inclusiv intersectarea pe pârtia de concurs a sportivilor cu turiştii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb