Schneider Electric a anunţat rezultatele primului trimestru al anului 2023, din programul său Schneider Sustainability Impact (SSI), alături de rezultatele sale financiare, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.
Potrivit comunicatului, la doar o lună după ce Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) a publicat cel mai recent raport care subliniază costul dramatic al inacţiunii globale în privinţa schimbărilor climatice, Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider Electric, a spus că: "Acest raport ne reaminteşte că există încă timp pentru a acţiona în această direcţie, destul de scurt totuşi. Vestea bună este că sunt deja disponibile soluţii de reducere a emisiilor. Fiecare zi, fiecare saptamană şi fiecare trimestru contează şi facem tot posibilul pentru a ne accelera eforturile în mod metodic, sistematic şi colaborativ."
SSI Schneider Electric monitorizează şi măsoară progresul companiei pe baza unei serii de obiective de transformare de mediu, sociale şi guvernanta (ESG) stabilite pentru 2025. Compania prezintă acest progres în fiecare trimestru pentru a stimula părţile interesate, atât interne, cât şi externe.
Conform sursei citate, în acest trimestru, Schneider a înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte:
• Clima şi Resursele, ajutându-şi în mod continuu clienţii să-şi reducă amprenta de carbon datorită soluţiilor care economisesc sau evită aceste emisii care au efecte negative. De asemenea, compania a făcut progrese semnificative în Proiectul Zero Carbon, care face parte din eforturile continue de a atinge Net-Zero în lanţul valoric Schneider până în 2050, conform unei strategii validate de Science Based Targets initiative (SBTi).
• Echilibru şi Generaţii - prin depăşirea pragului de 40 de milioane de oameni care obţin acces la energie electrică curată şi fiabilă şi cu peste 430.000 de oameni acum instruiţi în managementul energiei. Abordarea unică a Schneider Electric se bazează pe paradoxul energetic prin echilibrarea nevoii de a reduce emisiile de carbon legate de energie la nivel global, dând totodată putere comunităţilor să crească baza de competenţe necesare pentru a-şi susţine nevoile viitoare în materie de energie şi pentru a reduce decalajul de acces la energie.
Scorul SSI pentru primul trimestru al anului 2023 este de 5,25 din zece, ceea ce reprezintă un pas încurajator către atingerea targetului pentru întregul an de 6 din zece.