Elevii din anul terminal al Grupului Şcolar Alimentar Tulcea învaţă cum să deschidă un restaurant cu specific italian. Aproximativ 80 de elevi din cadrul liceului de profil din muncipiul Tulcea vor beneficia, începînd din luna martie, de un curs special, de aproape două luni, pe parcursul căruia vor fi instruiţi în tainele bucătăriei şi ospătăriei tradiţionale italiene chiar de specialişti din Peninsulă. Prefectul Judeţului Tulcea, Ion Vărgău, a declarat, citat de Rompres, că organizarea acestui curs a fost realizată în baza proiectului mutual de colaborare, cooperare şi asistenţă, încheiat între municipiul Tulcea şi oraşul Rovigo, din regiunea iataliană Venetto. Potrivit prefectului Ion Vărgău iniţiativa aparţine conducerii Camerei de Comerţ din Rovigo, care a întocmit un proiect de program educaţional şi a şi alocat fondurile necesare organizării unor cursuri de scurtă durată pentru instruirea şi atestarea profesională, conform normelor europene, în meseriile de bucătar, pizzer şi ospătar. "Practic, la sfîrşitul cursurilor, tinerii tulceni care le vor parcurge integral pe toate trei vor putea să-şi deschidă individual primele resturante italiene din România, patentate chiar de maeştri culinari din Peninsulă", a precizat prefectul judeţului Tulcea, Ion Vărgău.
Şcoală de Bucătărie italiană la Tulcea
Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2004