Şcoala Gimnazială din Verneşti, Buzău, prima din România cu zero emisii de carbon

Ana Felea
Miscellanea / 8 iunie 2021

Şcoala Gimnazială din Verneşti, Buzău, prima din România cu zero emisii de carbon

Şcoala Gimnazială ,,N.I.Jilinschi" din Verneşti a devenit, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită pe data de 5 iunie 2021, prima şcoală din România care şi-a neutralizat amprenta de carbon prin compensarea emisiilor de CO2 cu ajutorul Green Group, grupul de reciclare european, care a luat naştere la Buzău în 2002. Totodată, pentru a susţine eforturile şcolii de a deveni una dintre cele mai sustenabile instituţii educaţionale din România, Green Tech şi Green Resources Management, parte din Green Group, au dat şcolii în folosinţă un echipament inteligent pentru colectarea deşeurilor, unde elevii pot aduce deşeuri de ambalaje PET, doze de aluminiu şi ambalaje de sticlă.

Laura Graţiela Petcu, directorul şcolii, a declarant: "Obiectivul ambiţios al Şcolii Gimnaziale «N.I.Jilinschi» Verneşti este să devină «Şcoală Sustenabilă». Acţiunile derulate cu partenerul nostru strategic Green Group în sfera dezvoltării durabile, au devenit deja o tradiţie, implicând, încă din 2006, generaţii întregi de elevi ai şcolii. Neutralizarea amprentei de carbon, prin compensarea emisiilor de CO2, cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră, de la Greentech S.A., prima companie din Europa care a obţinut pe piaţa voluntară certificate de carbon rezultate din activitatea de reciclare, reprezintă o etapă importantă a acestui obiectiv, partenerul nostru dovedindu-se, încă o dată, o sursă completă de promovare şi susţinere a principiilor educaţiei durabile".

Totodată, în perioada 1 - 5 iunie, Green Group a organizat şi o competiţie pentru elevii şcolii, denumită Academia de Reciclare, o oportunitate de a marca două zile importante, Ziua Copilului şi Ziua Internaţională a Mediului. Astfel, copiii care au adus deşeuri PET, doze de aluminiu şi ambalaje de sticlă în aparatul inteligent amplasat în curtea şcolii, au intrat într-o competiţie cu premii. La fiecare depunere, aparatul calcula contribuţia la reducerea amprentei de carbon, eliberând un bon cu puncte. În funcţie de punctajul obţinut, copiii au câştigat sacoşe pentru sortarea deşeurilor, insigne sau rucsacuri.

Alina Genes, director general Green Tech, a declarat: "Suntem onoraţi că am putut contribui la un proiect ce aduce sustenabilitatea de mediu în zona educaţională. Neutralitatea emisiilor este unul dintre principalele obiective pe agenda europeană. Prin proiectul Green Tech de compensare a emisiilor de CO2 din reciclare, suntem partenerul perfect pentru orice instituţie sau companie din România care doreşte să se alinieze acestei direcţii europene şi să intre în zona sustenabilităţii prin atingerea obiectivului zero emisii de carbon".

Adin Ionescu, director general Green Resources Management, a adăugat: "Avem o satisfacţie enormă să fim parte din acest parteneriat unic din zona sustenabilităţii instituţiilor educaţionale. Educaţia copiilor este un obiectiv important pentru noi şi am căutat tot timpul să ne implicăm în acţiuni care să îi ajute pe aceştia să conştientizeze valoarea deşeurilor, importanţa colectării separate şi modul în care deşeurile pot fi reciclate pentru a fi reintroduse în economie".

GreenTech este parte din Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Estul Europei. Înfiinţată în anul 2002 la Buzău, Green Tech a deschis calea reciclării deşeurilor PET în România. Cu o capacitate anuală de procesare a deşeurilor PET de 150.000 tone, şi fabrici în România, Slovacia şi Lituania, GreenTech este astăzi unul dintre cei mai importanţi reciclatori pentru deşeuri PET din Europa şi un important producător european de r-PET (granule reciclate pentru uz alimentar) şi bandă PET (produs de legătorie), precum şi furnizor de fulgi din PET reciclat pentru producţia fibrei sintetice poliesterice.

Proiectul iniţiat de GreenTech în 2018 - "Reducerea emisiilor de CO2 prin reciclarea PET" - susţine contracararea poluării produsă de alte companii, instituţii sau persoane fizice, prin emiterea de credite valorice care compensează amprenta de dioxid de carbon pe care acestea o lasă prin activitatea lor. GreenTech este prima companie din Europa care a implementat proiectul de reducere a emisiilor de CO2, producând: fulgi PET, bandă PET, granule r-PET şi fibră poliesterică reciclată.

Green Resources Management este următorul pas către o soluţie sustenabila pentru implementarea obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor prin îndeplinirea obiectivelor anuale de valorificare prin reciclare şi de valorificare prin incinerare în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie a deşeurilor de ambalaje, corespunzătoare ambalajelor declarate ca introduse pe piaţa naţională de către producatori. Green Resources Management SA dezvolta parteneriate de succes prin cresterea economica si valoarea adaugata pe care serviciile oferite le aduc tuturor clientilor si ofera solutia perfect adaptata exigentelor actuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb