Scrisori deschise contra limitării deţinerii de acţiuni SIF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 martie 2006

Investitorii SIF au scris Parlamentului României că nu sînt de acord cu decizia ca limita de deţinere de acţiuni SIF să fie de 1% pentru grupurile de persoane care acţionează în mod concertat. Asociaţia Naţională a Investitorilor SIF a consemnat în scrisoarea deschisă datată cu ziua de astăzi că apreciază proiectul legislativ ca încălcînd principiile constituţionale referitoare la proprietatea privată. În finalul scrisorii deschise, autorii afirmă că "această şaradă administrativă nu este tolerabilă pentru cei care au investit în acţiunile SIF şi trebuie să înceteze prin respingerea amendamentului".

Dacă autorităţile nu vor îndeplini solicitările din scrisoare, autorii doresc ca reprezentanţii statului, vinovaţi de "prejudicierea vădită a investitorilor", să achite integral nota de plată pentru acoperirea prejudiciilor.

O a doua scrisoare deschisă, semnată de către Cătălin Constantin Chelu (investitor important în acţiuni SIF) "de comun acord cu o parte însemnată a investitorilor în acţiuni ale SIF", solicită, la fel, ca Ordonanţa nr.41/2005 să nu fie aprobată de către Parlament. Conform spuselor semnatarului, odonanţa ar arunca pe piaţă 15-20% din capitalul fiecăruia din cele trei SIF-uri, ceea ce ar însemna "moartea pieţei de capital". De asemenea, el solicită ca în cazul promovării ordonanţei, să se ia în calcul art.2 alin 1 din Legea nr.297/2004, prin care persoanele sau grupurile de persoane ce acţionează în mod concertat şi care deţin direct sau indirect o participaţie de cel puţin 10% pot avea o influenţă semnificativă asupra luării deciziilor în AGA. În virtutea acestor argumente Cătălin Chelu solicită "a se revizui hotărîrea şi a lăsa piaţa să regleze atît preţul cît şi condiţiile în care trebuie să se facă tranzacţiile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb