Scumpirea motorinei - influenţa cotaţiilor pentru produse petroliere

A.T.
Companii / 5 februarie 2011

Scumpirea motorinei - influenţa cotaţiilor pentru produse petroliere

Petrom a modificat, începând de ieri, preţurile pentru motorină, care au urcat cu 0,04 lei pe litru. Astfel, în staţiile Petrom, cea mai ieftină motorină costă acum 5,04 lei pe litru.

Reprezentanţii "Petrom" au explicat: "Modificarea de preţuri a avut loc ca urmare a evoluţiei cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere, care, de la începutul acestui an, au crescut cu 11,75% pentru motorine şi cu 5,51% pentru benzine. În aceeaşi perioadă, cotaţiile la ţiţei au crescut cu circa 7,71%. Preţurile practicate de Petrom au o evoluţie dinamică, care ţine seama de mai mulţi factori cum ar fi cotaţiile internaţionale la carburanţi, concurenţa pe piaţă, politica fiscală şi cursul de schimb. Politica de preţuri a Petrom este similară cu cele din ţările Uniunii Europene şi reflectă competiţia de pe piaţă".

Oficialii societăţii au subliniat faptul că Petrom reflectă cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere într-o manieră moderată, preţurile reflectând trendul şi nu vârfurile; "În contextul economic actual, care este unul dificil atât pentru clienţii noştri persoane fizice, cât şi pentru companii, facem tot posibilul pentru a menţine preţurile noastre printre cele mai mici din Europa şi din România. Însă, România face parte din piaţa europeană şi nu putem ignora evoluţiile internaţionale".

Uniunea Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) consideră că noua creştere a preţului la motorină, nu are nicio legătură cu preţul petrolului pe piaţa internaţională sau românească, deşi preţul benzinei a rămas nemodificat. Transportatorii şi-au exprimat nemulţumirea, într-un comunicat, pentru faptul că nici statul, nici producătorii şi nici distribuitorii de carburant nu vor să dea dovadă de transparenţă în formarea preţului final al carburantului.

Prima companie care a operat, în februarie, majorări de preţuri pentru motorină a fost Rompetrol, care a modificat preţurile cu cinci bani pe litru. Astfel, cel mai ieftin sortiment de motorină a ajuns la 5,04 lei pe litru în staţiile Rompetrol. Compania a anunţat aceste scumpiri joi, arătând că au fost cauzate de creşterea cotaţiilor internaţionale ale motorinei şi ale barilului de petrol.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cred ca ne pot fi aduse explicatii peste explicatii, sunt unii care permanent se considera nedreptatiti, cum sunt transportatorii astia. daca tot cer transparenta, de ce nu cer asta statului care incaseaza de zor din fiecare alimentare a noastra la pompa, dar tine mare secret ce face cu banii astia...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb