SE REIA OFERTA DE LA "ROMPETROL RAFINARE" Grupul Rompetrol creşte la 0,0750 lei preţul oferit pentru acţiunile "Rompetrol Rafinare"

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 februarie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat, ieri, majorarea preţului pe care Grupul Rompetrol este dispus să îl dea pentru acţiunile "Rompetrol Rafinare" (RRC), de la 0,0741 lei la 0,0750 lei/titlu.

Supraveghetorul pieţei de capital a decis să suspende, marţea trecută, acţiunile RRC de la tranzacţionare, cerând Grupului Rompetrol să-i trimită spre aprobare un amendament pentru majorarea preţului din oferta publică de preluare obligatorie la cel puţin 0,0750 de lei/acţiune. Comisia a luat această decizie după ce Grupul Rompetrol a cumpărat, în prima zi de derulare a ofertei, 3,3 miliarde acţiuni RRC, la preţul mai mare decât cel din ofertă, de 0,0741 lei. Articolul nr.179 din Legea pieţei de capital prevede că "apariţia oricărui eveniment nou sau modificarea informaţiilor iniţiale prezentate în cadrul prospectului sau a documentului de ofertă, de natură a afecta decizia investiţională, pe parcursul derularii ofertei, trebuie sa facă obiectul unui amendament". CNVM trebuie să aprobe amendamentul în maxim şapte zile lucrătoare, de la primirea lui.

Acţiunile RRC se întorc azi la tranzacţionare, odată cu reluarea ofertei de preluare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oferta de preluare nu a fost suspendata niciodata. Chiar scrieti ceva fara sa verificati? Vai de mama noastra!!!! Numai actiunile RRC au fost suspendate de la tranzactionare, oferta a mers in continuare. CNVM nu a mentionat nicaieri ca ar fi suspendat si oferta. Dimpotriva, cine a vrut sa vanda actiunile in OPP putea sa o faca si cand actiunile au fost suspendate de la tranzactionare la BVB, pentru ca decontarea se face la finalul ofertei. Ce pana mea, chiar nu stiti nimic? Era de asteptat ca pretul sa fie ridicat la 0.075 lei, pentru ca asta este pretul deal-urilor din 15 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb