SE STRÂNGE LAŢUL PE GÂTUL KAZMUNAIGAZ: CNVM nu acordă păsuire "Grupului Rompetrol", iar zece acţionari minoritari cer reducerea drepturilor de vot până la 33%

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2009

TRG a publicat numele celor zece acţionari care au făcut lobby pentru ofertele de preluare obligatorie

După doi ani în care a amânat să se pronunţe asupra ofertelor de preluare obligatorie de la "Rompetrol Rafinare" şi "Rompetrol Well Services", Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) pare decisă acum să finalizeze această problemă cât mai repede posibil. În acest sens, arbitrul pieţei de capital a respins, ieri, o solicitare a Grupului Rompetrol, de a acorda mai mult timp pentru depunerea rapoartelor de evaluare a celor două companii listate la Bursă sau să ia în considerare rapoartele iniţiale, depuse la finele lunii trecute.

Arbitrul pieţei de capital şi-a reconfirmat, însă, poziţia iniţială, menţionând că documentele de ofertă cu noile evaluări vor trebui depuse cel târziu la începutul săptămânii viitoare, pe 30 noiembrie.

Kazahii au ratat, vineri, ultimul termen pentru depunerea rapoartelor de evaluare şi s-au ales, marţi, cu un avertisment din partea Comisiei.

Acţionarii minoritari vor amendarea KMG

Grupul celor zece acţionari minoritari care deţin 5% din acţiunile RRC au cerut, ieri, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să amendeze Grupul Rompetrol să îi reducă la 33% drepturile de vot pentru că nu a depus rapoartele de evaluare şi documentaţia aferentă ofertei până pe 12 noiembrie, termen ulterior amânat în 20 noiembrie la solicitarea ofertantului.

Cei zece minoritari au mai cerut şi "investigarea şi determinarea numărului de acţiuni emise de S.C. Rompetrol Rafinare S.A. - Constanţa care au fost dobândite nelegal de The Rompetrol Group NV Olanda şi / sau KazMunaiGaz, după dobândirea indirectă de către KazMunaiGaz a mai mult de 33% din drepturile de vot asupra S.C. Rompetrol Rafinare".

Grupul acţionarilor minoritari ai RRC s-a individualizat în ultimele luni prin poziţiile tranşante pe care le-au adoptat în privinţa ofertelor publice de preluare pe care kazahii trebuiau să le lanseze la Rompetrol Rafinare şi Well Services.

Reprezentanţii Grupului Rompetrol au publicat, marţi, lista cu cei zece acţionari, printre ei regăsindu-se parlamentarul Attila Verestoy şi fiul acestuia, Adrian Andrici, Sorin Apostol sau Ilie Stoichescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb