Secretarul general al ONU "condamnă fără echivoc" atacul cu rachete împotriva portului Odesa

G.D.
Internaţional / 23 iulie 2022

Secretarul general al ONU "condamnă fără echivoc" atacul cu rachete împotriva portului Odesa

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, "condamnă fără echivoc" atacul cu rachete semnalat sâmbătă împotriva portului ucrainean Odesa, port crucial pentru punerea în aplicare a acordului semnat în ajun la Istanbul vizând reluarea exporturilor de cereale blocate de război, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Secretarul general condamnă fără echivoc loviturile semnalate astăzi în portul ucrainean Odesa", a afirmat purtătorul de cuvânt Farhan Haq.

"Deplina implementare (a acordului) de către Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia este imperativă", precizează sursa citată.

"De aceste produse este nevoie disperată pentru a răspunde crizei alimentare globale şi a uşura suferinţa a milioane de oameni în nevoie pe glob", adaugă textul menţionat.

"Inamicul a atacat portul comercial Odesa cu rachete de croazieră Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, două au lovit infrastructura portului", a anunţat astăzi Comandamentul Operaţional Sud pe reţeaua Telegram, la o zi după ce Ucraina şi Rusia au semnat la Istanbul două acorduri separate cu Turcia şi ONU privind exportul de cereale ucrainene şi de produse agricole prin Marea Neagră.

Acest acord, aprig negociat din aprilie la iniţiativa lui Antonio Guterres, va uşura situaţia ţărilor dependente de pieţele rusă şi ucraineană, care reprezintă împreună 30% din piaţa mondială de cereale.

În termenii acestui acord, "culoare securizate" vor permite circulaţia navelor de mărfuri în Marea Neagră, pe care "cele două părţi s-au angajat să nu le atace", a precizat un responsabil al ONU sub acoperirea anonimatului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In realitate ucranii au zis mai multe.

    The strikes hit a pumping station at the port, Serhii Bratchuk, spokesman for the Odesa regional military administration, said Saturday. 

    "Today, 4 rockets hit Odesa. Thank God that our units of the air defense forces destroyed 2 missiles on approach. Two more missiles flew to the port, to the infrastructure facility," Bratchuk said in an interview with Ukrainian media. "This is a pumping station, which is located on the territory of the Odesa port." 

    Bratchuk said there were no casualties and that the grain stored there was not damaged. He also said the strikes were launched fr om a warship. 

     

    Au zis ca ar fi lovit o statie de pompare. Dar ca silozurile nu au fost atinse. 

    Ce este misterios in acest caz? Ca desi antiaeriana a avut timp sa doboare doua rachete, lumea cu telefoane in timp ce suna alarma nu au putut filma rachetele asa cum au putut arata in multe alte atacuri anterioare. Se vedeau rachetele zburand si lovind. Nu acum. Este sabotaj ucrainian? Posibil. De ce? 

     

    In articol se scrie de "Ucraina şi Rusia au semnat la Istanbul două acorduri separate cu Turcia şi ONU privind exportul de cereale ucrainene şi de produse agricole prin Marea Neagră." 

     

    Asta este o dezinformare uriasa care se scurge fara ca nimeni din presa sa mai verifice ceva. Sunt trompete de razboi, nu ziaristi. 

    Aflati ceva.... sunt acorduri separate dar privesc si exportul de cereale rusesti. 

    Rusia a semnat un acord cu ONU pentru ridicarea sanctiunilor impotriva exportului de cereale si ingrasaminte DIN RUSIA valabil trei ani (da.... TREI ANI). 

    In paralel, al doilea acord este semnat de Ucraina cu ONU pentru permiterea exportului de cereale prin portul Odesa valabil 4 luni (da PATRU LUNI, nu ani). 

    Ucranii au semnat un acord atat de dezavantajos, ca o parte invinsa, incat acum le convine sa isi saboteze propriul acord si sa isi arunce in aer o statie de pompare apa din port si sa dea vina pe Rusia. 

    1. Nu asa au făcut mereu

      Esti trol? Posibil. De ce?

      Interpretarile astea apar repetat si in forme aproape identice. 

      esti postac ? de ce nu ai idei sa vii cu argumente , doar 2,3 cuvinte tipic pentru postac la bucata

      Vrei o analiza laborioasa cu argumente verificate din mai multe surse pentru niste material copy&paste si niste interpretari subiective? In conditiile in care fermele de troli lanseaza chiar si zeci de interpretari alternative pe un subiect? Asta este dorinta trolilor, sa ocupe spatiul public cu naratiunile lor alternative si sa deturneze atentia de la faptul in sine, in cazul de fata, ca rusii s-au dovedit inca odata josnici si dispretuitori fata de orice valori umane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb