Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi a fost dotată cu o unitate centrală de monitorizare cu care sunt supravegheaţi, de la distanţă, pacienţii COVID. Prin această unitate centrală, supravegherea şi monitorizarea bolnavilor de coronavirus care se află în secţia de terapie intensivă se realizează în permanenţă, conform news.ro.
"Această staţie dublează partea de monitorizare a pacienţilor de pe secţia ATI Covid. Nu înlocuieşte monitorizarea, o dublează, fiecare pacient din ATI are propria monitorizare. O dublare a acestei monitorizări are loc prin această staţie centrală. Particularitatea ei e că înglobează 6 monitoare. Fiecare monitor ne ajută să monitorizăm pacienţii, să surprindem orice tulburare care poate apărea iar noi, din exterior, ca medici, să putem interveni şi să luăm decizii. Această monitorizare e foarte utilă în cazul pacienţilor instabili hemodinamic. Ne ajută din exterior să înglobăm toate elementele şi să luăm decizii terapeutice. E un instrument extrem de util, cu foarte multe beneficii. Măsoară printre altele temperatura, tensiunea, saturaţia arterială periferică a oxigenului", a explicat dr. Mihaela Anghel, medic specialist ATI.
Pe de altă la parte, la Galaţi. unitatea mobilă ATI, trimisă pe 14 iulie la Spitalul Judeţean "Sf. Andrei" nu funcţionează nici acum deşi au trecut două săptămâni de când a ajuns în judeţ.
Unitatea nu poate funcţiona pentru că nu sunt suficienţi medici de terapie intensivă care să asigure atât activitatea curentă din spital, cât şi pe cea suplimentară din secţia mobilă ATI.
În Spitalul Judeţean Galaţi, sunt miercuri 182 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Inclusiv secţia de terapie intensivă fiind afectată, având cadre medicale diagnosticate cu Covid-19. 106 dintre aceşti angajaţi s-au vindecat, însă nu s-au întors cu toţii la serviciu.