Secţia neonatală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost conectată la reţeaua de telemedicină

D.R.
Miscellanea / 31 iulie 2023

Secţia neonatală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost conectată la reţeaua de telemedicină

Secţia de terapie intensivă neonatală de nivel III de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost conectată la reţeaua naţională de telemedicină prin programul "Fondul Viaţă pentru Nou-Născuţi", iniţiat de Fundaţia Vodafone România, informează Agerpres.

Prin intermediul sistemului de telemedicină, medicii se pot conecta rapid cu specialişti din alte unităţi sanitare aflate în ţară sau străinătate, pot transmite date medicale securizate, pot dezbate un diagnostic şi cere o a doua opinie, pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secţia în care se află, precizează sursele.

Acest schimb de informaţii accelerează luarea deciziilor medicale pentru cei peste 6.000 de nou-născuţi cu afecţiuni medicale grave internaţi anual în secţiile de nivel III, pentru care timpul este adesea un factor critic între viaţă şi moarte, menţionează sursele.

Sefa Clinicii de Neonatologie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Maria Livia Ognean a declarat:

"Ne dorim de multă vreme să dispunem de un sistem de telemedicină. Pandemia a fost un moment dificil, în care comunicarea cu părinţii a fost greoaie şi, din cauza restricţiilor, şi mai dificilă a fost urmărirea nou-născuţilor cu risc în sistem de spitalizare de zi. A fost, poate, momentul în care ne-am dorit cel mai mult să dispunem de sistemul de telemedicină. N-a fost să fie atunci, dar iată că avem acest sistem acum şi mulţumim pentru excelenta oportunitate de a fi în orice moment în legătură cu colegii noştri din ţară, dar şi cu colegii şi prietenii noştri din străinătate, de a ne sfătui, de a găsi mai repede răspunsuri la multele probleme pe care le au micii noştri pacienţi. Nu sunt puţine zilele în care-mi reamintesc de unde am pornit acum 25 de ani şi nu este zi în care să nu ne bucurăm că putem face mai mult şi mai bine pentru bebeluşii noştri. Implicarea ONG-urilor şi a comunităţii a fost şi este însă vitală pentru progresul neonatologiei în România. Iar noi, profesioniştii, nu putem decât să mulţumim", potrivit sursei citate.

Delia Vasiliu, preşedintele ACV România a transmis:

"Acest proiect este o primă etapă foarte importantă, către aceste secţii de nivel III fiind transferate cazurile grave. O reţea comună de telemedicină între toate secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi din ţară va contribui la reducerea semnificativă a transferurilor inutile, la reducerea timpului până la instituirea tratamentului adecvat pentru fiecare nou-născut critic şi va facilita schimbul de experienţă între medicii neonatologi. Obiectivul final al proiectului nostru este conectarea tuturor secţiilor de neonatologie şi a principalelor secţii chirurgicale în care sunt operaţi nou-născuţi", conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb