Secţiile de votare pentru referendum s-au deschis

V.D.
Politică / 6 octombrie 2018

Secţiile de votare pentru referendum s-au deschis

Actualizare - Urna mobilă, folosită cel mai mult în judeţul Dolj, unde peste 760 de persoane au votat astfel, până la ora 13.00

Urna mobilă a fost folosită, până la ora 13.00, de 5.752 alegători, cei mai mulţi dintre aceştia fiind în judeţul Dolj. Aici au votat, prin intermediul urnei mobile, 769 de persoane. În schimb, în judeţele Braşov, Covasna, Maramureş şi Tulcea nicio persoană nu a solicitat urna mobilă.

Potrivit datelor furnizate de către Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 13.00, au votat 464.668 de persoane, dintre care 5.752 au solicitat urna mobilă.

În topul judeţelor care au folosit urna mobilă conduce detaşat judeţul Dolj, cu 769 de persoane care au votat astfel până la ora 13.00.

Număr mare de voturi în urna mobilă s-au mai exprimat în judeţele Alba (411), Bistriţa-Năsăud (354), Dâmboviţa (288), Galaţi (236) şi Bihor (208). În municipiul Bucureşti au votat 302 de persoane în urna mobilă.

La polul opus sunt judeţele Braşov, Covasna, Maramureş şi Tulcea, unde nicio persoană nu a solicitat urna mobilă.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.

-------

Actualizare - Referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie -2,54 % prezenţă la vot până la ora 13.00

Prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei era de 2,54 % la sută, numărul votanţilor fiind de 464.668 la ora 13.00, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Conform datelor transmise de BEC, până la ora 13.00 au votat 464.668 de persoane (2,54%).

Astfel, au fost 397.322 de votanţi pe listele permanente, 61.594 pe liste suplimentare şi 5.752 de votanţi cu urna mobilă.

Cea mai mare prezenţă este în continuare în judeţul Bihor -3,66 %, în timp ce judeţul Harghita înregistrează cea mai scăzută prezenţă, respectiv 1.01%

În Bucureşti au votat 2.88 % dintre cei 1.790.383 alegători înscrişi pe liste, respectiv 51.641 de persoane. În plus, au votat 3.821 de persoane pe listele suplimentare şi 302 de persoane prin intermediul urnei mobile.

-------

Actualizare - Dragnea a votat la referendum

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a votat astăzi la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţiei, spunând că votul său a fost dat pentru ceea ce solicită milioane de români şi pentru ceea ce "ne defineşte ca societate şi naţiune". Doi membri ai comisiei au refuzat să dea mâna cu el, la fel ca în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Dragnea a vorbit despre lipsa de educaţie.

"Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români, pentru ceea ce cred eu că ne defineşte ca societate şi naţiune. E bine să decidem noi ce vrem pentru societatea noastră. Ni se spune de ani de zile că alţii ştiu mai bine ceea ce e bine pentru noi. Eu cred că e momentul să decidem noi ce societate şi ce ţară vrem să avem şi cum vrem să trăim", a declarat Liviu Dragnea la ieşirea din secţia de votare de la Liceul "Jean Monnet".

-------

Actualizare - Kelemen Hunor: Referendumul trebuie urmat de o dezbatere în Parlament privind parteneriatul civil

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Arad, că referendumul trebuie urmat de o dezbatere în Parlament pentru reglementarea parteneriatului civil după modelul adoptat în alte ţări europene, considerând că acest pas va conduce la dispariţia stării de tensiune din societate.

Liderul UDMR consideră că opţiunile diferinte, inclusiv privind viaţa de familie sau orientările sexuale, trebuie respectate. Kelemen Hunor a declarat că va participa la referendum, dar a spus că pe marginea acestuia dezbaterile nu au fost raţionale şi s-au "amestecat" două instituţii fundamentale, respectiv căsătoria şi familia, populaţia fiind manipulată.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că referendumul "este un subiect care din păcate nu a putut fi dezbătut raţional în această perioadă", iar de la început "au fost amestecate două instituţii fundamentale care trebuiau tratate separat, căsătoria pe de o parte, şi familia pe de altă parte".

"Am impresia că şi după referendum mult timp înainte vom încerca să vindecăm rănile cauzate în această dezbatere şi în această manipulare din toate părţile", a spus liderul UDMR.

------

Actualizare - Traian Băsescu a votat la referendum

Fostul preşedinte Traian Băsescu a votat sâmbătă, alături de soţia sa, la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei, la secţia de votare de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală. El a spus că unul dintre membrii comisiei de votare citea sau s-ar fi făcut că citeşte o carte şi l-a ignorat când a vrut să dea mâna cu el.

"Era un domn care citea o carte, ceea ce arată că şi comisia e politizată, probabil era un PSD-ist înrăit. Nu m-a deranjat. Prostia nu poate să te deranjeze, doar o compătimeşti", a declarat Traian Băsescu la ieşirea din secţia de votare, unde a venit cu soţia sa.

------

Actualizare - Ministrul Muncii: Sper din toată inima să avem peste 6 milioane de persoane care se vor prezenta la vot

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a votat astăzi dimineaţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei la o secţia de votare din Craiova, ea exprimându-şi speranţa că vor participa suficiente persoane pentru ca referendumul să fie validat.

"Sper din toată inima să avem peste 6 milioane de persoane care se vor prezenta la vot, pentru a spune < < Da > > sau < < Nu > >, în funcţie de ceea ce cred. Este un referendum obligatoriu, faţă de altele de până acum care au fost doar consultative. (...) Nu ştiu care va fi rezultatul, pot doar să-l intuiesc şi sper din toată inima că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

-------

Actualizare - Ministrul Turismului: Am votat pentru familia dintre un bărbat şi o femeie

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a votat, astăzi, la Sibiu, "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie", susţinând că este un vot pentru normalitate, în spatele căruia stau peste 3,5 milioane de semnături pe care le-a strâns Biserica. "Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale", a afirmat Trif.

Trif a votat la o secţie de la Liceul Energetic Sibiu.

El a spus că a votat "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie" şi că, "cu siguranţă, românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale".

Ministrul Turismului a mai susţinut că, aşa cum spunea mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace.

"Am votat Da pentru familia dintre un bărbat şi o femeie. Este un vot pentru normalitate, mai ales că în spatele acestui vot stau peste 3,5 milioane de semnături pe care Biserica Ortodoxă Română le-a strâns pentru referendum. Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi căsătoria cuplurilor homosexuale. De aceea, îi invit pe toţi românii, pe toţi sibienii să vină la acest referendum. Înalt Preasfiinţia Sa Mitropolitul Streza spune că acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace. Cred că are dreptate şi de aceea este important să asigurăm o participare cât mai mare la acest referendum", a declarat Trif.

--------

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate, scrie News.ro.

Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Cetăţenii vor vota la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente. Cei care în ziua referendumului se află într-o altă localitate decât cea în care sunt înscrişi în lista electorală pot vota în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate vor vota la secţiile de la misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... De la nasterea lui Hristos incoace nu stiu si nu am citit nicaieri...sa fi cerut vreun popor...despre definirea familiei. De la sine toata lumea stie ca familia este rezultatul relatiei dintre un barbat si o femeie. Si atunci ce sa caut eu la vot....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb