Secţiunea subacvatică a South Stream, înlocuită de un terminal GPL

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 martie 2011

Rusia, principalul sponsor al gazoductului South Stream, a lăsat să se înţeleagă că este posibil ca porţiunea subacvatică a conductei să fie înlocuită de terminale GPL (gaz petrolier lichefiat) pe malurile Mării Negre, transmite Interfax, citată de Agerpres. Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, i-a cerut miercuri ministrului rus al Energiei, Sergei Shmatko, să ia în considerare construirea unui terminal pentru GPL pe coasta rusă a Mării Negre în cadrul proiectului South Stream, în locul amplasării unei conducte cu o lungime de 900 de kilometri pe fundul Mării Negre. "Construcţia de terminale LNG ne deschide noi oportunităţi pentru diversificarea pieţelor", a declarat Vladimir Putin la o reuniune cu Sergei Shmatko.

Potrivit unei surse din Ministerul rus al Energiei, potenţialul terminal GPL va procesa atât gaze naturale de la Gazprom, cât şi de la Rosneft şi Lukoil.

Agenţia rusă mai notează că Bulgaria analizează posibilitatea construirii unui terminal GPL de mai mulţi ani, însă România, ţară care ar putea să înlocuiască Bulgaria în cadrul proiectului South Stream, se află într-un stadiu mai avansat cu construcţia unui terminal LNG în cadrul proiectului AGRI. Studiul de fezabilitate al Proiectului gazoductului AGRI ar putea fi încheiat până la data de 1 aprilie 2012, potrivit Protocolului încheiat, recent, la întâlnirea ministerială de la Bucureşti privind dezvoltarea proiectului AGRI. Dacă Rusia va opta pentru varianta LNG, atunci va putea să transporte gazele naturale pentru South Stream nu doar prin terminalul LNG din Bulgaria dar şi prin cel din România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb