Sectorul public din Grecia, în grevă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2016

Sectorul public din Grecia, în grevă

Protestele au ca ţintă reformele impuse de UE şi FMI

Angajaţii din sectorul public din Grecia au declanşat, ieri, o grevă prin care au protestat faţă de reformele din domeniul muncii şi pensiilor, dar şi faţă de vânzările de active de stat pe care autorităţile de la Atena le-au convenit cu creditorii internaţionali în schimbul asistenţei financiare.

Doctorii de la spitalele de stat, profesorii şi angajaţii din primării au răspuns apelului la grevă naţională lansat de principalul sindicat al angajaţilor din sectorul public, ADEDY. Totodată, navele au rămas în porturi din cauza unei greve separate de 24 de ore declanşate de sindicatul marinarilor.

"Muncitorii şi săracii sunt întotdeauna cei care plătesc costul crizelor", au spus oficialii ADEDY.

Circa 3.000 de angajaţi şi pensionari au mers în marş către Parlamentul din Atena, scandând: "Taxaţi-i pe cei bogaţi!". Protestatarii purtau steaguri şi pancarte pe care scria: "Nevoile noastre să fie mai presus de profiturile lor!" şi "Nu mai vrem alte tăieri!".

O comisie parlamentară din Grecia a început, ieri, dezbateri pe marginea proiectului de buget pe anul viitor, care anticipează o creştere economică de 2,7%, însă prevede majorarea taxelor, inclusiv a TVA, în vederea sporirii veniturilor statului.

Criza economică din Grecia, care durează de şapte ani, şi măsurile de austeritate adoptate în urma recesiunii au scos mii de persoane din câmpul muncii şi au diminuat salariile. Apelul la grevă lansat de ADEDY vine înaintea unei mişcări greviste naţionale programată în data de 8 decembrie de principalul sindicat din sectorul privat din Grecia, GSEE.

Autorităţile de la Atena se opun în continuare reformelor nepopulare cerute de creditorii săi, Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), în cadrul celei de-a doua revizuiri a acordului de asistenţă încheiat anul trecut. Grecia vrea să încheie rapid procedura de evaluare ca să poată începe discuţiile pe marginea unei noi restructurări a datoriei sale, dar şi pentru includerea în programul de achiziţii de obligaţiuni derulat de Banca Centrală Europeană (BCE).

Miercuri, premierul elen Alexis Tsipras a afirmat că Grecia vrea să încheie procedura de evaluare, dar nu poate accepta cererile "iraţionale" ale creditorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb