Securitate la un nivel înalt în sectorul public din România: Colaborarea dintre Microsoft, Guvernul României şi Autoritatea pentru Digitalizarea României

R.S.
Companii / 18 septembrie

Securitate la un nivel înalt în sectorul public din România: Colaborarea dintre Microsoft, Guvernul României şi Autoritatea pentru Digitalizarea României

Tehnologia Microsoft Cloud se află la baza contractului recent încheiat între Vodafone şi Guvernul României. Scopul acestei colaborări este de a digitaliza sectorul public al României pentru a uşura accesul cetăţenilor la documente de oriunde s-ar afla, în siguranţă. Acest pas facilitează deschiderea sectorul public românesc către infrastructura de tip Cloud şi semnifică un moment important pentru Microsoft România, ca aliat de încredere pentru transformarea digitală a statului român, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Iniţiativa unui cloud guvernamental dedicat se înscrie în strategia României de modernizare a sectorului public, având ca scop creşterea rezilienţei, capacităţii de răspuns şi pregătirii pentru provocările viitoare. Prin adoptarea tehnologiei cloud, proiectul urmăreşte optimizarea proceselor guvernamentale, reducerea cheltuielilor şi crearea unui ecosistem de servicii publice mai flexibil şi interconectat, potrivit comunicatului.

Împreună cu ADR, Vodafone, Crayon şi alţi parteneri, Microsoft construieşte prima soluţie hibridă de cloud la nivel guvernamental. Acest proiect transformator reprezintă un pas semnificativ către modernizarea statului român, trecând de la infrastructura on-prem la adoptarea cloud-ului prin tehnologia Microsoft Azure.

Cetăţenii din România vor putea avea beneficii concrete de pe urma acestui contract, acestea constând în acces direct la servicii publice, precum şi solicitarea şi primirea de documente online. Românii vor putea solicita şi primi documente de oriunde, oricând, acest proces facilitându-le accesul la un istoric al interacţiunilor cu serviciile publice, pe lângă numeroase alte beneficii.

Tehnologiile avansate de AI şi cloud ale Microsoft stau la baza inovaţiei şi eficientizării sectorului public

Tehnologia Microsoft Azure permite atât îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a serviciilor din sectorul public, cât şi asigurarea unor standarde înalte de securitate cibernetică. Acest proiect exemplifică dedicarea Microsoft pentru crearea unei tehnologii care serveşte societatea, promovând dezvoltarea şi construind un viitor digital sigur pentru România.

"Aceasta este una dintre cele mai semnificative implementări de cloud hibrid ale Microsoft în regiunea CEE şi unul dintre cele mai mari proiecte aflate în derulare în Europa, în sectorul public. Importanţa strategică a acestui proiect este enormă atât pentru România, cât şi pentru Microsoft. Prin participarea la acest proiect, ne-am consolidat prezenţa în sectorul guvernamental românesc şi ne-am demonstrat capacităţile de a livra soluţii inovatoare pentru a satisface nevoile unice ale clienţilor noştri. Această realizare deschide oportunităţi semnificative suplimentare pentru Microsoft în sectorul public." a declarat Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft Central Europe EurA, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb