Sediul Instituţiei Prefectului din Buzău, reabilitat cu peste 2 milioane euro

ANA FELEA
Miscellanea / 3 noiembrie 2022

Sediul Instituţiei Prefectului din Buzău, reabilitat cu peste 2 milioane euro

Sediul Instituţiei Prefectului din Buzău va fi reabilitat cu fonduri accesate prin PNRR. Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a anunţat că Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul Reabilitare Palat Administrativ (Corp C1 şi Corp C2) sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău, în valoare totală de 2.200.440 de euro (10.832.105,86 lei), sumă ce reprezintă echivalentul bugetului de cheltuieli materiale al instituţiei aferent unei perioade de 20 de ani.

Proiectul a fost conceput pe coordonatele Componentei 5 - Valul Renovării - din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1 - Renovarea energetică moderată a clădirilor publice.

"Provocarea continuă. După mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în spaţiul de pe strada Simila, mutare pe care nimeni nu a abordat-o timp de 30 de ani, deşi condiţiile la vechiul sediu, de pe strada Chiristigii, erau total improprii, demarăm un alt proiect care ne va forţa limitele, pentru care vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a-l duce la bun sfârşit. Spre bucuria noastră, astăzi a fost actualizată lista proiectelor aprobate prin PNRR, iar proiectul întocmit de Institutia Prefectului-Judeţul Buzău pentru reabililitarea instituţiei se află pe lista celor care au primit finanţare. Este vorba, practic, despre cea mai amplă intervenţie de reabilitare a Casei Albe, de la construire şi până în prezent. Paşii următori care trebuie parcurşi sunt elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), obţinerea certificatului de urbanism, a avizelor necesare şi autorizaţiilor de construire", precizează prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea.

Sunt propuse pentru reabilitare şi modernizare Corpurile C1 şi C2, în suprafaţă totală de 5001 mp, care găzduiesc, pe lângă Instituţia Prefectului, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Serviciul Teritorial al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat-Buzău, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Asociaţia Comunelor - filiala Buzău, Biroul Teritorial al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

În urma implementării investiţiilor aprobate spre finanţare, sediul Instituţiei Prefectului va trece de la clasa energetică C la clasa energetică A.

Prin investiţiile propuse se vor realiza estimativ următoarele lucrări: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, prin utilizarea surselor regenerabile de energie, instalarea unor sisteme eficiente de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; eficientizarea sistemului de iluminat prin automatizarea lui şi refacerea întregii izolaţii (termice şi hidrofuge) ,montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire şi înregistrare a consumurilor energetice precum şi asigurarea reducerii riscului la incendiu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb