Directorul general de la gigantul bancar german Deutsche Bank, Christian Sewing, a tras astăzi un semnal de alarmă faţă de "pericolul" ca Europa să depindă de băncile străine, făcând o paralelă cu dependenţa Europei de alţii pentru energie care a declanşat o criză energetică pe continent, transmite Reuters, conform Agerpres.
Reprezentanţii Deutsche Bank vorbesc de mult timp de necesitatea ca Europa să aibă bănci puternice care să contracareze rivalii americani şi chinezi, dar discursul de astăzi al lui Christian Sewing a inclus un apel la urgenţă.
"Trebuie să schimbăm urgent direcţia dacă nu vrem să fim dependenţi de băncile străine pentru a finanţa viitorul Europei. Şi nimeni nu ar trebui să relativizeze acest pericol", a spus Christian Sewing la o conferinţă bancară.
Şeful Deutsche Bank a dat vina pe organismele europene de reglementare în sectorul bancar pentru această situaţie. "A devenit din ce în ce mai clar că actualul cadru de reglementare face prea puţin pentru a întări băncile europene", a spus Christian Sewing.
În replică, preşedintele BCE, Christine Lagarde, care participă la aceeaşi conferinţă, a tras un semnal de alarmă cu privire la "subminarea" reglementării bancare. "Diluarea reglementării ar lăsa băncile mai expuse la şocuri şi mai puţin capabile să sprijine tranziţiile de care vor depinde viitorul nostru", a spus Christine Lagarde.
Un domeniu în care Christian Sewing a precizat că există "obstacole semnificative" ridicate de autorităţile de reglementare este acela al finanţării cu efect de pârghie (-leveraged finance-nr.).
Organismele de supervizare din cadrul BCE le-au spus băncilor să reducă finanţarea cu efect de pârghie, în cadrul căreia sunt acordate credite unor debitori deja îndatoraţi.
Cu toate acestea, şeful de la Deutsche Bank a spus că acest gen de activităţi constituie "un segment legitim de activitate care va juca un rol important în revenirea economiei".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 14:48)
In sfarsit cineva care spune adevarul,
daca UE mai ia imprumuturi fara sfarsit,
va deveni o colonie indatorata fara vointa proprie
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2022, 17:54)
La fel cum este acum Romania o colonie condusa de multinationale si bancile straine... Trebuie refacut capitalul romanesc si intarite si inmultite bancile romanesti....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.11.2022, 07:22)
of of.... ce comenturi pe aici.
Ambele personaje au dreptate din postare.
Daca ne uitam la bursa din europa si Romania o sa vedem efectule de levier peste levier facut in tura trecuta(daca luat cotatiile indexurilor bursiere din italia romania si emerg... si le impartiti la cotatiia aurului in nominal pe fircare regiune in parte / bursa).
Se vede ca bulele financiare au fost sparte atunci... dar incep iar sa se balonuzeze... personavul din postare zice ca vrea levier peste levier ca sa duca la maxim expansiunea si bula financiara pe topirea fomdurilor de economii si pensii si pe distrugerea viitoare a creditelor toxice (ceva mai in fata).
Acest penomen a fost repetat in anii
1918- 30 cu bust din 34-44; fenomen repetat in bula din 55 pana in 71 cu plata crunta in 80 si 90 (aproape 20 de ani de plata cand vorbim de bula actiuni in aur sau cotatii imobiliare in aur / care reflecta real inversul de levier multiplicat folosit in piete)... sa nu uitam si de bula din 95-2008 si de prabusirea aferenta.
Acum ne aflam iar in formare de bula aur in preturi... exact la active cu levier!
O nota grasa de plata ne asteapta la cv ani in fata!
Cand auzi guverne si natii ce imprumuta la greu e semnal ca oamenii au sgoniseli in conturi si in fonduri de pensii (in cifre fictive) pe care politicile gov si financiare le topesc accelerat in avans puterea, formand un munte de colaterale si derivate de 1 la 1000 la 10000 la 100000 .... iar cand bula finala se sparge turerea financiara se simte pana in maduva oaselor.
Atunci ei vor cota nominal in sus aurul si argintul dupa caz stimuland detinatorii de aur / cei fara supraindatorare sa vanda si sa cumpere activele opuse prabusite.
Sa nu uitati de prabusirea fondurilor de pensii si de economii din 30-44; din 80-90; din 2008-2012(salvata de reflatia rapida Fed si reformarea balonului de credit).... vedem pentru cat timp...
s c cret