Şeful Eurogroup crede într-un acord între Roma şi Bruxelles

I.V.
Internaţional / 23 octombrie 2018

Mario Centeno (sursa foto: Twitter)

Mario Centeno (sursa foto: Twitter)

Portughezul Mario Centeno, preşedintele Eurogroup, a declarat, ieri, că ultimele mesaje venite de la Roma şi Comisia Europeană cu privire la proiectul de buget al Italiei pe 2019 sunt "foarte pozitive" şi se aşteaptă la un acord cu privire la un document provizoriu, informează Reuters.

"Aceasta este ceea ce anticipez", a declarat Mario Centeno, referindu-se la posibilitatea unui astfel de acord.

Italia a înştiinţat Comisia Europeană, ieri, că nu îşi va modifica proiectul de buget pe 2019, criticat vehement de Bruxelles pentru că încalcă regulile fiscale europene, însă a promis că va interveni dacă Guvernul de la Roma nu va reuşi să îşi atingă obiectivele în materie de datorie publică şi deficit.

Centeno a apreciat drept "pozitiv" acest răspuns, care a venit în urma unei scrisori de avertisment adresată de Comisia Europeană, joi, Italiei. Anterior, Guvernul de la Roma i-a alarmat pe investitori cu planurile sale de cheltuieli, care au dus la dublarea randamentelor pentru obligaţiunile guvernamentale italiene în ultimele luni.

Preşedintele Eurogroup, un organism care reuneşte miniştrii de Finanţe din zona euro, a apreciat că zona euro a devenit mai solidă şi mai rezistentă graţie reformelor întreprinse în ultimii ani. De asemenea, portughezul a spus că toate ţările din zona euro trebuie să respecte regulile care au fost convenite în zona euro.

"Aş fi foarte surprins dacă subiectul bugetului Italiei ar provoca o dramă în zona euro şi dacă instituţiile sale nu ar putea gestiona acest lucru fără mari probleme", a spus Centeno. Potrivit portughezului, creşterea din zona euro rămâne robustă în pofida riscurilor la adresa activităţii economice apărute în ultimii ani de pe urma Brexitului şi a alegerilor din Franţa şi Germania, relatează Agerpres.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb