Şeful OMS spune că toate ipotezele privind originea coronavirusului merită studiate mai atent

A.B.
Internaţional / 29 martie 2021

Şeful OMS spune că toate ipotezele privind originea coronavirusului merită studiate mai atent

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că toate ipotezele avansate în raportul privind originile COVID-19 merită analizate mai în profunzime, într-o primă reacţie la acest document din care AFP a obţinut o copie, relatează AFP şi Agerpres.

"Toate ipotezele sunt pe masă şi merită analize suplimentare şi mai complexe decât am văzut până acum", a spus directorul OMS la Geneva, în timpul unei conferinţe de presă comune cu ministrul german al cooperării, Gerd Muller.

El a precizat că documentul, care favorizează ipoteza unei transmiteri printr-un animal intermediar între liliac şi om şi care consideră "extrem de improbabilă" pista unei scăpări dintr-un laborator, va fi făcut public marţi.

Această ultimă ipoteză, conform căreia virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, oraşul din China de unde a pornit pandemia, a fost apărată de fosta administraţie americană a lui Donald Trump, iar duminică, într-un interviu pentru CNN, de fostul şef al principalei agenţii de sănătate publică din SUA.

În schimb, cei 17 experţi internaţionali mandataţi de OMS şi cei 17 colegi ai lor chinezi consideră că acest scenariu este "extrem de improbabil", în timp ce ipoteza unei transmiteri printr-un animal intermediar este calificată drept "probabilă sau foarte probabilă".

Echipa de cercetători evocă de asemenea ca posibilă o transmitere directă de la liliac la om, precum şi prin carne congelată.

Raportul a fost înaintat duminică statelor membre ale OMS, ai cărei experţi în sănătate publică vor fi informaţi în avans marţi, a explicat şeful OMS.

Raportul va fi făcut apoi public şi va fi urmat de o conferinţă de presă a autorilor.

"Vom citi raportul şi îl vom dezbate, vom analiza şi vom discuta etapele viitoare cu ţările membre", a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Origine extraterestra?

    Zic și eu... 

    Vom citi raportul şi îl vom dezbate, vom analiza şi vom discuta etapele viitoare cu ţările membre", a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

    Vom , vom, vom ...iti vine sa vomiti pe ei de nenorociti incompetenti cand constatam cati au murit cu zile si ei stau la discutii cu criminalii sa le gaseasca alibi celor care au avut "dreptul" sa "aiba treaba" cu virusi. 

    de ce nu avem nici un tratat international cand "treaba asta" e demonstrat mai periculoasa decat orice arma de distrugere in masa? sau sa ne asteptam la alte "mutatii de orbita a asteroizilor" ce or sa "scape "? cine cui da dreptul de "libera practica" unor psihopati dovediti , acoperiti de alti psihopati inca nedovediti? 

    Viata este lunga si daca transformi orice prilej in maciuca cu care sa lovesti China s-ar putea pe viitor sa iti pierzi credibilitatea. In plus ai grije ce iti doresti si daca o confruntare totala, pe fata cu China te avantajeaza in momentul de fata. In lumea avocateasca de astazi si daca filmau pe cineva cum elibereaza o plasa cu virusi (de marimea unei mingi de tenis de camp pentru ca lucrurile sa fie clare) tot se gaseau avocati, ONG-uri, trusturi de presa care sa demonstreze o inscenare. E un hop pe care omenirea l-a trecut, ne pregatim de urmatoarele.

    1. Inteleg argumentul, dar asta inseamna totodata sa le dai un cec in alb 'celorlalti' sa te faulteze oricand si oricum vor ei, nu?

      "E un hop pe care omenirea l-a trecut, ne pregatim de urmatoarele"

      Esti sigur ca pe urmatoarele le mai poti trece? 

      Nu, bai, sa nu spunem nimic, ca sa nu suparam China.

      Atitudinea Chinei lasa de dorit 

      Nu a permis o inspectie decat dupa un an si in conditiile ei.

      Nu suntem toti imbecili. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb