Şeful OpenAI le-a spus congresmenilor americani că IA trebuie reglementată

A.F.
Internaţional / 17 mai 2023

Şeful OpenAI le-a spus congresmenilor americani că IA trebuie reglementată

Intervenţia guvernelor pentru a reglementa dezvoltarea şi utilizarea inteligenţei artificiale (IA) va fi "crucială" pentru a limita riscurile prezentate de această tehnologie, a declarat marţi, în faţa unei comisii a Congresului american, Sam Altman, directorul OpenAI, creatorul interfeţei ChatGPT, relatează AFP.

"Este esenţial ca cea mai puternică inteligenţă artificială să fie dezvoltată cu respectarea valorilor democratice", a declarat tânărul antreprenor, "ceea ce înseamnă că leadership-ul Statelor Unite este crucial", a adăugat el.

Lansarea ChatGPT în noiembrie a sporit interesul publicului şi al companiilor pentru aşa-numita inteligenţă artificială generativă, adică abilitatea de a crea conţinut, text, imagini, sunet sau video, după ce a fost antrenată pe baze de date uriaşe.

Inteligenţa artificială generativă provoacă însă nelinişte şi mulţi sunt îngrijoraţi de impactul potenţial al acesteia asupra unei serii de profesii, cu posibile pierderi masive de locuri de muncă, dar şi, la scară mai largă, asupra societăţii în ansamblu.

"Inteligenţa artificială are potenţialul de a îmbunătăţi aproape toate aspectele vieţii noastre, dar creează şi riscuri serioase", a recunoscut Sam Altman, în timpul audierii sale de către subcomisia Senatului pentru date personale, tehnologie şi drept. "Una dintre cele mai mari temeri ale mele este că noi, această industrie, această tehnologie, vom provoca daune semnificative societăţii", a mărturisit Sam Altman. "Dacă această tehnologie merge în direcţia greşită, poate merge destul de departe (...) şi vrem să lucrăm cu guvernul pentru a împiedica acest lucru să se întâmple", a spus el.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a reamintit că, deşi OpenAI LP, entitatea care a dezvoltat ChatGPT, este o companie privată, aceasta este controlată de o organizaţie non-profit, ceea ce o obligă să distribuie pe scară largă beneficiile inteligenţei artificiale şi să maximizeze siguranţa sistemelor bazate pe inteligenţă artificială.

Sam Altman şi-a exprimat în mod frecvent sprijinul pentru un cadru de reglementare pentru inteligenţa artificială, de preferinţă la nivel internaţional. "Ştiu că pare naiv să propui aşa ceva, pare foarte dificil" de realizat, dar "există precedente", a explicat el, făcând referire la exemplul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sfat de la mine la nivelul intregii vieti:

    Sa va feriti de orice incepe cu "smart" - smartphone, smartwatch, smart tv, smart home, etc.... orice incepe cu smart e frumoasa colivie anti-intimitate construita in jurul vostru , o colivie care porneste de la Internet 1.0, 2.0, trece prin 3.0, Internet of Things si apoi vijelios... ajunge la Internet of People.  

    V-ati nascut liberi.  

    Onorati-L pe Dumnezeu (sau , dupa fiecare, Allah, Buddha, etc) si daca e sa muriti, sa o faceti la fel de liberi sau , inteleptindu-va la nivelul vietii de pa Pamant, poate chiar si mai liberi!  

     

    "Smart"-orice ... e pentru idioti.  

    p.s. Argumentul cu "daca nu ai nimic de ascuns, nu ai de ce sa te feresti de invazia tehnologiei in viata ta" nu functioneaza.  

    Intimitatea e un drept al omului, nu e circumstanta manifestarii paranoiei guvernamentale (cum ca individul X ar avea ceva de ascuns daca nu se expune integral unui sistem invaziv).  

    Intimitatea devine si va deveni mai scumpa ca aurul , argintul si platina.  

    Cand ti se urla in fata ca e (aproape) gratis si s-a inventat pentru binele tau - tu esti pretul care va fi platit.  

    1. "Cand ti se urla in fata ca e (aproape) gratis si s-a inventat pentru binele tau - tu esti pretul care va fi platit. "

      remember vaxx covid? ... si in viitorul proxim: orasele de 15 minute, eliminarea cash, introducerea pe scara larga a portofelului digital, etc...  

       

      Va cer sa va inteleptiti si sa meditati la ce v-am scris mai sus.  

      Fara limita de timp, sa meditati zilnic cate putin!  

      Si sa exersati prezenteismul constient , fiind extrem de constienti , hiper-constienti fata de aspectele realitatii inconjuratoare voua.  

      Meditati!  

      "Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi. Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creştinismul cu o cucernicie tâmpă şi laşă. Dumnezeu iubeşte nevinovăţia, nu imbecilitatea. Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi“ - Nicolae Steinhardt, "Jurnalul fericirii" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb