Şeful Poliţiei Mizil, arestat preventiv

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 8 septembrie 2016

Şeful Poliţiei Mizil, arestat preventiv

Acesta este acuzat de trafic de minori şi de persoane, furt, viol şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual

Şeful Poliţiei din Mizil (Prahova), Marius Rotaru, a fost arestat preventiv în această după-amiază, fiind acuzat de trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Rotaru şi al altor trei persoane, informează surse din media. Decizia de astăzi a instanţei nu este definitivă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au dispus, în cursul zilei, reţinerea şefului Poliţiei din Mizil, dar şi a altor trei persoane (Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin şi Cornelia Chirbea) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

DIICOT precizează: "În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona".

Totodată, procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, având funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe inculpaţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

De asemenea, DIICOT a reţinut că Marius Rotaru a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb