Şeful Poliţiei din Mizil (Prahova), Marius Rotaru, a fost arestat preventiv în această după-amiază, fiind acuzat de trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.
Judecătorii de la Tribunalul Prahova au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Rotaru şi al altor trei persoane, informează surse din media. Decizia de astăzi a instanţei nu este definitivă.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au dispus, în cursul zilei, reţinerea şefului Poliţiei din Mizil, dar şi a altor trei persoane (Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin şi Cornelia Chirbea) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.
DIICOT precizează: "În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona".
Totodată, procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, având funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe inculpaţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.
De asemenea, DIICOT a reţinut că Marius Rotaru a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.