ZIARUL BURSA

08 septembrie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Radu Dudău, Ministerul Energiei: "În scurt timp vom avea draftul Strategiei Energetice"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" - EDIŢIA A IV-A Radu Dudău, Ministerul Energiei: "În scurt timp vom avea draftul Strategiei Energetice"

E.O.Companii / 8 septembrie 2016

Actualizare 13:51 Sorin Gal, ANRM: "Preţul scăzut al ţiţeiului şi gazelor nu ridică apetitul de investiţii al companiilor"

Preţul scăzut al ţiţeiului şi gazelor nu ridică foarte mult apetitul de investiţii al companiilor din domeniul petrolier, susţine Sorin Gal, directorul general al Direcţiei Generale de Gestionare, Evaluare şi Concesionare Resurse/Rezerve Petrol din Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Actualizare 13:45 Mihai Păun, CRENERG: "Investiţiile în infrastructura energetică, o soluţie sigură pentru ieşirea din criza blocajelor financiare"

Mihai Păun: "Anul acesta am reuşit să intrăm ca parteneri în trei proiecte europene"

Actualizare 13:43 Viorel Gafiţa, Romelectro: "Părem pregătiţi pentru 2030, dar nu ştim ce facem mâine"

Actualizare 13:12 Daniel Pintilie, AFEER: "România, upgrade la viitor - singura soluţie"

Actualizare 12:41 Ovidiu Agliceru: "Preconizez listarea Hidroelectrica undeva la jumătatea anului viitor"

Agliceru: "Hidroelectrica nu poate fi listată până când nu vom şti exact ce se va întâmpla cu cele 17 investiţii în derulare"

Actualizare 12:08 Gabriel Dumitraşcu, Expert Energie: "Ministerul Energiei nu a mai avut leadership, de la plecarea domnului Răzvan Nicolescu"

Actualizare 11:30 Răzvan Nicolescu, Deloitte: "Statul ar trebui să anunţe măcar un parcurs clar pentru listarea Hidroelectrica"

Gabriel Biriş

Gabriel Biriş a demisionat din Ministerul Finanţelor

G.F.Politică / 8 septembrie 2016

Actualizare 18:49 Biriş, despre modificarea Codului Fiscal: "Un proiect pe care îl voi susţine cu tărie, chiar dacă pentru moment el trebuie parcat"

Gabriel Biriş a reacţionat după demisia de astăzi din funcţia de secretar de stat, afirmând că momentul şi modul în care proiectul de modificare a Codului fiscal a intrat în atenţia publicului, furia generată de înţelegerea greşită a măsurilor propuse şi apropierea de alegeri au generat neîncredere în acest proiect pe care îl va susţine cu tărie în continuare, chiar dacă pentru moment el trebuie "parcat".

Actualizare 16:29 Alina Gorghiu: "În locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri"

----------

Gabriel Biriş, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor a demisionat, după scandalul modificării Codului fiscal, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

BNR încă nu respectă legea

BNR încă nu respectă legea

MAKEBănci-Asigurări / 8 septembrie 2016

Legea a repurtat o nouă victorie asupra Băncii Naţionale a României, ieri, odată cu afişarea completă a declaraţiilor de avere (incluzând veniturile anuale nete) ale membrilor conducerii BNR, pe site-ul internet al instituţiei.

BNR: Rezerva de aur a instituţiei este de 103,7 tone

BNR: Rezerva de aur a instituţiei este de 103,7 tone

S.A.Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2016

Banca Naţională a României (BNR) reiterează faptul că rezerva de aur a instituţiei este de 103,7 tone, nivel care se menţine din 2007, valoarea acesteia situând-se la 3.930 milioane euro.

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, BNR atrage atenţia că, de câteva luni, sunt răspândite informaţii "false, diversiuni şi comentarii tendenţioase" legate de rezerva internaţională a României, cu deosebire rezerva de aur, fără ca datele oficiale pe care Banca Centrală le pune la dispoziţie să fie consultate şi menţionate.

Răspuns unui coleg de generaţie

Răspuns unui coleg de generaţie

CĂTĂLIN DUMITRESCU Arbitragist principal, BNRBănci-Asigurări / 8 septembrie 2016

Sunt voci - una mai proeminentă decât celelalte - care contestă vehement în ultima perioadă politicile şi practicile promovate de către banca centrală. În esenţă, sunt contestate competenţele profesionale şi moralitatea decidenţilor BNR.

Conturile ELCEN au fost blocate

Conturile ELCEN au fost blocate

Victor LupuCompanii / 8 septembrie 2016

Conturile Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) au fost blocate astăzi, ca urmare a instituirii popririi de către Distrigaz Sud Reţele, informează societatea prin intermediul unui comunicat de presă.

Anca Dragu ne ia de proşti

BUZDUGANUL MFP CARE ANUNŢĂ MODIFICAREA CODULUI FISCAL - TRANSFORMAT ÎN BUMERANG Anca Dragu ne ia de proşti

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 8 septembrie 2016

Actualizare 15:24 Gabriel Biriş: "Pentru angajaţi şi angajatori în niciun caz nu vorbim de creşteri de taxe"

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, a dat asigurări astăzi, la Digi24, că în proiectul de modificare a Codului fiscal dezbătut în ultimele zile nu este vorba despre creşteri de contribuţii la angajat şi angajator, ci doar de o reaşezare în scopul simplificării legislaţiei.

-----------

Discuţii aprinse, declaraţii contradictorii, comunicate de presă, opinii diverse au izbucnit, ieri, în jurul unor documente scurse în presă.

Evgheni Şevciuc (Sursa foto: Wikipedia)

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat decretul de aderare a Transnistriei la Federaţia Rusă

Ionuţ StănescuInternaţional / 8 septembrie 2016

Actualizare 19:35 Mihai Ghimpu: "Teritoriu din stânga Nistrului, trebuie declarat ca fiind ocupat de Federaţia Rusă"

Teritoriu din stânga Nistrului, trebuie declarat ca fiind ocupat de Federaţia Rusă, altfel există riscul repetării scenariului realizat în Crimeea, a transmis astăzi Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, prin intermediul unui comunicat de presă.

--------

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat un decret privind punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2006 la care 97% dintre transnistreni au votat pentru independenţa regiunii secesioniste şi aderarea ei ulterioară la Federaţia Rusă, scrie Radio Chişinău în pagina online.

Şeful Poliţiei Mizil, arestat preventiv

Şeful Poliţiei Mizil, arestat preventiv

Stelian BădescuAnticorupţie / 8 septembrie 2016

Şeful Poliţiei din Mizil (Prahova), Marius Rotaru, a fost arestat preventiv în această după-amiază, fiind acuzat de trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Cristian Muntean, ASSAI: "Senatorii au promis o nouă lege RCA, până la finalul lunii"

PROTESTUL TRANSPORTATORILOR MERGE MAI DEPARTE Cristian Muntean, ASSAI: "Senatorii au promis o nouă lege RCA, până la finalul lunii"

A.A.Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2016

Actualizare Liviu Iolu 16:40 "MFP pune în dezbatere publică un proiect de ordonanţă pe tema RCA"

Ministerul Finanţelor Publice va pune în dezbatere publică, astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la poliţele RCA, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

--------

Senatorii au promis o nouă lege RCA, până la finalul lunii, potrivit lui Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), care spune că protestul transportatorilor contra creşterii tarifelor RCA se va ţine pe 15 septembrie, aşa cum a fost anunţat.

Guvernul acordă sprijin financiar pentru stimularea investiţiilor întreprinderilor mici şi mijlocii

Guvernul acordă sprijin financiar pentru stimularea investiţiilor întreprinderilor mici şi mijlocii

Gabriel TănaseCompanii / 8 septembrie 2016

Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor fi sprijinite să-şi dezvolte investiţiile printr-o nouă schemă multianuală de ajutor de stat (ajutor individual sau ajutor de minimis), în valoare totală de 900 de milioane de lei, măsură care se încadrează în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român, informează un comunicat al Guvernului.

Ţara noastră a ocupat al patrulea loc în Deloitte CE Top 500

Ţara noastră a ocupat al patrulea loc în Deloitte CE Top 500

ANDREI MURGULEŢCompanii / 8 septembrie 2016

Ţara noastră a ocupat al patrulea loc în cea de-a zecea ediţie a Deloitte CE Top 500 (cele mai mari companii din 18 ţări din Europa Centrală şi de Est, plus Ucraina), datorită apetitului crescut pentru consum care a făcut ca retailul să fie motorul creşterii României în anul trecut, potrivit unui comunicat al Deloitte.

Incident într-un mall din Focşani

Incident într-un mall din Focşani

Mina IrinaMiscellanea / 8 septembrie 2016

Actualizare 15:32

Procurorul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a afirmat, la Antena 3, că incidentul de la centrul comercial din Focşani a fost provocat de un tânăr care a pătruns, prin spatele unui ecran al sălii de cinema, între tavanul de beton şi tavanul fals al sălii, provocând prăbuşirea tavanului fals.

BCE, aşteptată să-şi extindă programul de relaxare cantitativă

BCE, aşteptată să-şi extindă programul de relaxare cantitativă

A.V.Internaţional / 8 septembrie 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) este aşteptată să decidă, în reuniunea de politică monetară programată să aibă loc astăzi, extinderea programului său de achiziţii de obligaţiuni (relaxare cantitativă) de un trilion de euro după luna martie 2017, respectiv să anunţe extinderea ariei bondurilor eligibile, ca parte a planului de stimulare a economiei zonei euro.

BCE a lăsat dobânda de referinţă la 0%

BCE a lăsat dobânda de referinţă la 0%

George ForcoşInternaţional / 8 septembrie 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, astăzi, să nu modifice dobânzile, şi de asemenea a promis că va derula programul de achiziţii de active, în valoare de 80 de miliarde de euro pe lună, cel puţin până în luna martie a anului viitor, informează Reuters.

APMC vrea să detensioneze relaţiile cu operatorii portuari

APMC vrea să detensioneze relaţiile cu operatorii portuari

DAN NEDELECU (Constanţa)Companii / 8 septembrie 2016

Detensionarea relaţiilor dintre Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (APMC) şi operatorii portuari reprezintă o prioritate pentru Nicolae Dan Tivilichi, noul director general interimar al APMC, care şi-a prezentat ieri priorităţile mandatului provizoriu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Singapore Exchange iese din acţionariatul BSE India

V.R.Internaţional / 8 septembrie 2016

Singapore Exchange Ltd. (SGX) îşi vinde întreaga deţinere de 5% din BSE Ltd. India, pe care o va înstrăina în cadrul unei oferte publice iniţiale a acesteia din urmă, ieşind astfel din acţionariatul celei mai vechi burse din Asia, spun surse...

MACRO NEWSLETTER 8 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 8 septembrie 2016

Internaţional / 8 septembrie 2016

Producţia industrială din Germania a scăzut neaşteptat în august 2016, cu o rată lunară de 1,5%, după un avans de 1,1% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 1,2%, după o creştere de 0,9% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 08.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 8 septembrie 2016

ADEVARUL 

Modificarea Codului Fiscal, o fumigenă de-o zi

După ce din Ministerul Finanţelor "s-a scurs" un proiect de ordonanţă care prevede schimbarea din temelii a Codului Fiscal, în special în ceea ce priveşte taxarea muncii,...

The NBR still isn't complying with the law

The NBR still isn't complying with the law

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 8 septembrie 2016

The law has achieved a new victory against the National Bank of Romania yesterday, as the latter has posted the full wealth statements (including the annual net revenues) of its executives, on the website of the institution.

Since January, when...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo