Blue Air investeşte într-o nouă bază operaţională la Constanţa

DAN NEDELCU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 8 septembrie 2016

Blue Air investeşte într-o nouă bază operaţională la Constanţa

Dacă în anul 2013 de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu decolau doar 2 curse civile aeriene, iar în acest an s-a ajuns la 10, de anul viitor numărul acestora va creşte semnificativ. Anul trecut, Constanţa a avut şase destinaţii externe şi un număr de nici 60.000 de pasageri, în timp ce Clujul a trecut de un milion de călători, iar Timişoara era pe aproape. Până acum, companiile aeriene nu s-au concentrat pe Constanţa pentru că au considerat că distanţa faţă de Bucureşti este suficient de mică pentru ca eventualii pasageri să ajungă mai facil pe aroportul Henri Coandă, în comparaţie cu cei din alte oraşe ale ţării.

Blue Air va deschide baza operaţională #7 de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, începând cu 27 aprilie 2017. Operatorul va aloca permanent o aeronava Boeing 737, cu 120 de locuri, pentru a opera curse regulate către 6 noi destinaţii interne şi externe, după cum urmează: Roma (FCO) - trei zboruri pe săptămână; Cluj-Napoca (CLJ), Timişoara (TSR), Milano (BGY) şi Paris (BVA) - câte două zboruri pe săptămână; Oradea (OMR) şi Iaşi (IAS) - câte un zbor pe săptămână; Tel Aviv (TLV), Bratislava (BTS) şi Beirut (BEY) - zboruri charter. La acestea se vor adăuga destinaţiile Stuttgart (STR) - două zboruri pe săptămână şi Bruxelles (BRU) - un zbor săptămânal, după se vor încheia discuţiile în curs cu tour operatorii, aflate într-un stadiu avansat de finalizare.

Directorul general al companiei Blue Air (şi fost director al Tarom), Gheorghe Răcaru, a declarat, la Constanţa, că noua bază operaţională va avea personal tehnic şi însoţitori de bord detaşaţi, dar intenţia este de a avea personal de pe plan local. El a mai spus că doreşte şi extinderea către o destinaţie din Spania - Madrid sau Barcelona - pentru persoanele din judeţele Constanţa şi Tulcea care muncesc în peninsula Iberică.

"Investiţia este semnificativă pentru noi şi un moment de început pentru aeroport şi industria turistică a judeţului. Am avut încredere în potenţialul destinaţiei şi ne-am hotarât să ne asumăm acest risc investiţional. Sperăm să ajungem la un trafic de peste 100.000 de pasageri în 4 luni, vara viitoare, la Constanţa", a precizat, la rândul său, Tudor Constantinescu, directorul comercial al companiei aeriene.

Domnia sa susţine că destinaţia Constanţa este considerată una sigură, datorită prezenţei bazei americane de aici, ceea ce sprijină promovarea destinaţiei cu un plus de 20-25%.

Litoralul şi Delta, la doar 45 de minute de vestul şi nordul ţării

Directorul general al AIMKC, Bogdan Artagea, a declarat: "Revenim la ceea ce a fost aici în anul 1996. În momentul de faţă suntem în discuţii şi cu alte companii aeriene, dar cu Blue Air ne-am inţeles cel mai bine. Acum vizăm în special curse regulate spre Spania (Barcelona sau Madrid) şi Italia (Florenţa sau Pisa), dar şi curse charter pe relaţiile Norvegia, Suedia, Estonia, Viena. Însă, în principal, trebuie să stabilizăm ce avem pentru o dezvoltare ulterioară. Sperăm ca noile destinaţii să confirme. Operatorii de turism au acum posibilitatea de a lansa pachete de vacanţă cu bilete de avion incluse pentru litoral şi Delta Dunării, iar în cataloagele germane vor fi promovate pachete pentru extern".

Produsul Constanţa City Break promovat şi la incoming

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare a Turismului (FAPT), a declarat: "Prin aceste noi zboruri reuşim să conectăm destinaţiile turistice din România între ele. Având în vedere că în ultimii 20 de ani de pe aeroportul care deserveşte litoralul românesc nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral - Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa (AIMKC) au demarat în 2014 un proiect de atragere de zboruri spre această destinaţie, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului estival. Am realizat un amplu chestionar online pentru a stabili, împreună cu touroperatorii şi agenţii economici implicaţi, un top al destinaţiilor interne şi externe cu care să conectăm Constanţa. Începând din toamna trecută am reluat negocierile cu compania TAROM, atrăgând alături de noi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea - Băile Felix, Timiş şi Bucovina, consiliile judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, precum şi Asociaţia Aeroporturilor din Româ-nia. Din păcate, negocierile au eşuat pentru că Tarom nu era interesat, iar acum proiectul nostru se finalizează cu succes tot cu o companie românească, dar privată de această dată. Acum avem noi posibilităţi să punem în valoare produsul nostru Constanţa City Break şi pentru turiştii străini".

Operatorii de turism din vestul ţării, mulţumiţi că turiştii vor ajunge mai uşor pe litoral

Mihai Jurcă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune, membru în consiliul director FAPT, a transmis că se bucură de faptul că de anul viitor, drumul spre litoralul românesc va fi mult mai scurt pentru cei din regiune, inclusiv pentru cei din Ungaria, la fel cum Oradea şi Băile Felix nu vor mai fi la 14 ore dis-tanţă pentru constănţeni. La rândul său, Călin Dobra, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş a transmis că, prin noua rută aeriană internă, Timişul şi timişenii sunt cu multe ore mai aproape de litoralul românesc şi Delta Dunării, iar zona din vestul ţării devine o destinaţie turistică directă pentru românii din sud-est şi nu numai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb