BVB Indicii, în apreciere, pe fondul unui rulaj de 6,2 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 septembrie 2016

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale", cele mai lichide 22,5% din lichiditate, realizată prin "deal"-uri cu acţiuni BRD

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de trei transferuri de tip "deal" cu acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), realizate la preţul unitar de 11,4 lei şi care au însumat 6,7 milioane de lei, adică 22,5% din volumul total de 27,67 milioane lei (6,21 milioane euro).

De asemenea, a fost încheiat încă un "deal" cu titluri "Romgaz" (SNG), de 0,54 milioane de lei, la preţul de 23,7 lei/acţiune.

Indicii BVB au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care rulajul total a fost mai mare decât marţi, când a fost înregistrată o lichiditate de 4,3 milioane euro.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Toţi indicii de la BVB au crescut astăzi (ieri, n.r.), într-un ritm mai alert decât în şedinţele anterioare. BET-FI şi BET-NG au avut cele mai mari aprecieri, 0,84% şi 0,88%. În primul caz, creşterea a fost adusă de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), cu un plus de 2,02% pe parcursul zilei. În cel de-al doilea, acţiunile Romgaz (SNG) au avut un impact important, după un +3,38% astăzi (ieri, n.r.), cea mai mare creştere din rândul acţiunilor Blue Chip. Valoarea totală a tranzacţiilor a ajuns la 6,2 milioane de euro, dintre care 5,96 milioane cu acţiuni şi ceva mai mult de 200.000 cu certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, de asemenea, de acţiunile BRD, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,3 milioane de lei. Cotaţia BRD a coborât cu 0,52%, preţul de închidere fiind acelaşi ca şi cel de pe piaţa "deal".

Titlurile SNG au crescut la 24,5 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni FP de 3,5 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,807 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,67%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,65%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,62%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,49%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb