Remus Borza, propus administrator judiciar al Hidroserv

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2016

Remus Borza

Remus Borza

Casa de insolvenţă Euro Insol, controlată de Remus Borza, a fost propusă administrator judiciar al Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, în cazul unei insolvenţe a companiei, au declarat, miercuri, surse din domeniu, citate de Agerepres.

O decizie privind insolvenţa nu a fost luată încă.

Euro Insol a fost şi administratorul judiciar al Hidroelectrica, în perioada 2012 - 2016.

Remus Borza a declarat, pentru agenţia de presă, că nu are cunoştinţă de aceste discuţii, însă este convins că ar face "o treabă bună", dacă va fi confirmat de instanţă drept administrator judiciar al Hidroserv: "Hidroserv nu îmi este străin. Este creaţia mea de suflet, alături de Hidroelectrica. Sunt cel care, practic, a redactat statutul noului Hidroserv prin fuziunea celor opt filiale. Indirect, din 2012 şi până acum două luni, am supravegheat Hidroserv. Nu am avut pârghii directe, pentru că Hidroserv nu era în insolvenţă, ci am avut doar pârghii indirecte, prin Consiliul de Administraţie. S-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte optimizarea costurilor şi creşterea performanţei economice a Hidroserv. Au plecat 1.000 de oameni, de la 2.600 în 2013, când s-a înfiinţat Hidroserv-ul nou, la 1.500 astăzi. A crescut gradul de pregătire profesională a angajaţilor, a meseriaşilor. Hidroserv şi-a dezvoltat capabilităţi tehnice şi pe lucrări care, în mod tradiţional, până în 2013 - 2014, erau date altora, ceea ce a însemnat şi venituri suplimentare".

El a subliniat că situaţia Hidroserv este cauzată de datorii către firme care au căpuşat compania în trecut.

"Hidroserv a rămas captiv unor contracte otrăvite lăsate moştenire, unor contracte încheiate de Mihai David (fost director general al Hidroelectrica - n. r.) în 2010 şi de conducerea de atunci a Hidroelectrica, contracte de mentenanţă cu firme prietene, contracte cu dedicaţie. În 2013, erau peste 200 de firme în relaţie cu Hidroserv. În realitate, la momentul deschiderii insolvenţei, în 2012, Hidroelectrica nu hrănea doar opt Hidroserv-uri, ci vreo 220 de lipitori, de căpuşe. Până şi Hidroserv-urile noastre erau opt bidoane prin care se sifonau zeci de milioane de euro", a arătat Borza.

El a susţinut că a tăiat bugetele de mentenanţă tocmai pentru că a eliminat aceste firme din schema de plăţi.

Hidroserv SA a fost înfiinţată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanţă şi întreţinere în sistemul hidroenergetic: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş şi Slatina.

Compania este deţinută 100% de Hidroelectrica, care a ieşit din insolvenţă în luna iunie 2016, după patru ani de reorganizare judiciară.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... musai sa lichidati capusha numita Hidroserv, altfel toata treaba buna pe

    care ati facut-o la Hidroelectrica este 

    zadarnica, nimeni n-o sa cumpere 

    actiuni la o companie capushata de 

    Hidroserv !!!

    1. D-le Radu, din pdv-ul meu, Hidroserv (creatia d-lui Borza) este un "servitor", uneori smecher, alteori impiedicat. Plus ca la cum merg treburile prin Romania, serviciile pe care le presteaza si mai ales modul in care i se cere sa le presteze, sunt foarte greu de inlocuit la acelasi pret sau la pret mai mic.

    De ieri dl. BORZA este om politic = membru ALDE. Ar trebui verificat daca nu sunt elemente de incompatibilitate, legale sau morale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb