Gabriel Biriş a demisionat din Ministerul Finanţelor

G.F.
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2016

Gabriel Biriş

Gabriel Biriş

Actualizare 18:49 Biriş, despre modificarea Codului Fiscal: "Un proiect pe care îl voi susţine cu tărie, chiar dacă pentru moment el trebuie parcat"

Gabriel Biriş a reacţionat după demisia de astăzi din funcţia de secretar de stat, afirmând că momentul şi modul în care proiectul de modificare a Codului fiscal a intrat în atenţia publicului, furia generată de înţelegerea greşită a măsurilor propuse şi apropierea de alegeri au generat neîncredere în acest proiect pe care îl va susţine cu tărie în continuare, chiar dacă pentru moment el trebuie "parcat".

Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor a scris, pe pagina sa de Facebook: "Astăzi îmi aduce aminte de un discurs pe care l-am ţinut în urmă cu fix 3 ani, de la o tribună politică, aceea a unui partid cu care speram să putem aduce un suflu nou în politica romanească. Atunci vorbeam de măsuri de reformă a fiscalităţii pe baza unor principii în care cred cu tărie. Aceste principii au stat la baza proiectului de modificare a Codului fiscal pentru care am acceptat cu bucurie să mă alătur Guvernului Cioloş. Din păcate, momentul şi modul în care acest proiect a intrat în atenţia publicului, furia generată de înţelegerea greşită a măsurilor propuse, apropierea de alegeri, au generat neîncredere în acest proiect. Evident, am prezentat Premierului demisia mea. Este însă un proiect în care cred şi pe care îl voi susţine cu tărie, chiar dacă pentru moment el trebuie «parcat». Au fost câteva luni absolut extraordinare, cu bune şi rele, în care am muncit cu toţii pentru a găsi soluţii pentru a da speranţa că se pot face politici publice pentru binele comun. Pe lângă colegii din Guvern, lunile acestea mi-au confirmat ceva ce eu deja ştiam: în ministerul de finanţe sunt mulţi oameni profesionişti, de bună credinţă, care pot ajuta într-un mod foarte eficient la găsirea şi implementarea unor astfel de soluţii. Acest proiect a însemnat un efort colectiv remarcabil, pentru care le mulţumesc. Acestă muncă nu trebuie irosită!".

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:29 Alina Gorghiu: "În locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri"

Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, a postat pe Facebook un mesaj în care îi critică pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe ministrul de Finanţe, Anca Dragu, pentru că nu l-au demis mai repede pe secretarul de stat Gabriel Biriş.

Alina Gorghiu a scris astăzi, pe reţeaua de socializare: ''Demisia de astăzi a lui Gabriel Biriş scapă destul de ieftin Ministetul Finanţelor de cea mai urâtă criză de imagine în care a fost băgat acest Guvern în apropierea finalului său de mandat. Pentru aceia care l-am susţinut, am fost puşi într-o mare dificultate. Dar răspunsul e simplu: în locul premierului îl demiteam pe Biriş de ieri, nu stăteam încă 24 de ore să aştept. Este valabil şi pentru doamna ministru, care parcă mai ieri se lăuda la un post tv că îşi asumă un nou proiect de modificare a Codului Fiscal. Ca să amintim unora: mandatul lor este de încă 4 luni şi nu pot face prin ordonanţă ce trebuie să facă un parlament legitim ales''.

(M.K.)

------------

Gabriel Biriş, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor a demisionat, după scandalul modificării Codului fiscal, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Demisia secretarului de stat are loc în contextul în care un proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal a ajuns în presă.

"Gabriel Biriş şi-a dat seama că şi-a depăşit mandatul acordat de premier în ceea ce priveşte debirocratizarea sistemului fiscal şi şi-a depus demisia la Cancelaria prim-ministrului", a precizat Liviu Iolu.

El a adăugat că demisia secretarului de stat a fost acceptată de premierul Dacian Cioloş.

''În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat, iar premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului, a coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş. În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern'', a detaliat Iolu.

El a subliniat că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe şi impozite.

''În primul rând, cum a spus şi ministrul Finanţelor, acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator, persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar în perioada următoare MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice'', a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri, ca reacţie la informaţiile apărute cu privire la un proiect de modificare a Codului Fiscal, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. trebuia sa fi demisionat cu multi timp in urma.

    domnul Biris poate sa isi continue cariera, in privat, de consultant fiscal cu experienta in eludarea taxelor. mai ales acum ca a facut un stagiu de practica la Ministerul de Finante.

    Evazionistul de la finanțe, politicianul de dreapta care a propus majorarea taxelor, inclusiv pentru cei care n-au venituri. :))))))))))))))))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb