ŞEFUL REZERVEI FEDERALE A SUA: "Americanii se îndreaptă către o perioadă dureroasă de creştere economică lentă şi un posibil şomaj în creştere"

G.D.
Internaţional / 27 august 2022

"Americanii se îndreaptă către o perioadă dureroasă de creştere economică lentă şi un posibil şomaj în creştere"

Americanii se îndreaptă către o perioadă dureroasă de creştere economică lentă şi un posibil şomaj în creştere, în timp ce Rezerva Federală (Fed) măreşte ratele dobânzilor pentru a învinge cea mai ridicată inflaţie din ultimii 40 de ani, a avertizat astăzi preşedintele Fed, Jerome Powell, în cel mai clar limbaj al său referitor la perspectivele celei mai mari economii din lume, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Într-un discurs care a inaugurat astăzi conferinţa anuală a Rezervei Federale de la Jackson Hole, din Wyoming, Powell a spus că Fed va creşte costurile de împrumut atât cât va fi necesar pentru a restricţiona creşterea şi că le va menţine acolo "pentru ceva timp", pentru a reduce inflaţia care este de trei ori mai mare decât obiectivul de 2% al Fed.

"Încetinirea inflaţiei va necesita probabil o perioadă susţinută de creştere sub tendinţă. În plus, va exista foarte probabil o oarecare atenuare a condiţiilor de pe piaţa muncii. În timp ce ratele dobânzilor mai mari, creşterea mai lentă şi condiţiile mai temperate ale pieţei muncii vor reduce inflaţia, ele vor aduce, de asemenea, unele dureri pentru gospodării şi întreprinderi. Acestea sunt costurile nefericite ale reducerii inflaţiei. Dar eşecul restabilirii stabilităţii preţurilor ar însemna mult mai multă durere", a spus Powell.

Pe măsură ce această durere creşte, a spus Powell, oamenii nu ar trebui să se aştepte ca Fed să-şi schimbe rapid politica monetară până când problema inflaţiei nu va fi rezolvată.

"Am crezut că mesajul a fost puternic şi corect. Cred că va trebui să creştem (ratele dobânzilor pe termen scurt)... peste 4% şi probabil că va trebui să le menţinem acolo anul viitor", a spus preşedintele Fed din Cleveland, Loretta Mester, într-un interviu acordat Bloomberg TV după discurs.

Unii investitori anticipează că Fed va reacţiona dacă şomajul va creşte prea repede, unii chiar se aşteaptă la reducerea ratelor dobânzii anul viitor.

Dimpotrivă, Powell şi alţi factori de decizie semnalează că nici măcar o recesiune nu i-ar schimba dacă inflaţia nu va reveni în mod convingător la ţinta de 2% a Fed.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asta se intampla, atunci cand tiparesti verzisori fara numar, o parte consistenta si pt inarmarea nazistilor ucrainieni! Sa vedem ce vor zice americanii la vot, pe langa furtul masiv arhicunoscut al democratilor prin votul prin corespondenta!

    1. Mor de ras!Voi criticati democratia Americana,voi care sunteti o dictatura sinistra?

      Marxismul ala extrem, ti se pare tie o democratie? Si apropo, nu mori de ras ci de prostie!

      Putin ti se pare ca e lider democrat?Sigur ca nu poti da decat un raspuns afirmativ altfel ti se taie solda si te pui si in pericol sa cazi de la etaj...))))Cam cati au cazut de la etaj in ultima vreme?Ori s-au impuscat accidental ?Fara numar...Halal democratie

    America si americanii se indreapta spre locul care trebuie sa-l ocupe in lume. O tara rebut. O mare de armament expirat, mondial.

    Tarile libere, Rusia, China, Iran, India, Indonezia, Brazilia, Afganistan, Serbia, Ungaria, Coreea de Nord si multe altele, se vor mobiliza si vor distruge aceasta organizatie bazata pe productia de arme si pe generarea si intretinetrea reazboaielor.  

    Djia a plonjat aseara 1.000 de puncte, si nici nu e septembrie.

    Nu-i nimic ceea ce nu poate fi cârpit prin tipărirea a ALTOR trilioane de dolari, așa-i tovarășe Superman Powell?

    Bai troli si trogloditi, sa-ti in banvca voastra si nu mai poluati atmosfera pe aici

    1. Invata mai intai sa scrii, mai troller plin de rahat intelectual!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb