"Selena" a dat în judecată "Den Braven" pentru concurenţă neloială

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 16 august 2007

"Selena" a dat în judecată "Den Braven" pentru concurenţă neloială

Compania "Selena" Ro­mâ­nia, un important jucător pe piaţa industriei de spume poliuretanice, etan­şanţi şi adezivi, a chemat în ins­tanţă "Den Braven" România pentru acte de concurenţă neloială săvârşite, de-a lungul timpului, împotriva sa. "Selena" solicită instanţei să oblige "Den Braven" la plata sumei de 1 leu cu titlu de daune şi la retragerea publică a afirmaţiilor mincinoase care au adus atingere imaginii sale. "Den Bra­ven" a acuzat compania, prin memorii adresate unei multitudini de instituţii şi oficiali, de dare de mită în valoare de un milion de euro şi a derulat constant acţiuni prin care a atacat, a denigrat şi defăimat produsele şi activitatea "Selena".

Astfel, conducerea "Den Braven" susţine că "Selena" Româ­nia că ar fi dat mită un milion de euro unor funcţionari ANPC - OPC pentru soluţionarea, în favoarea sa, a unor sesizări înaintate de "Den Braven". De asemenea, compania a acuzat, în repetate rânduri, "Selena" că face publicitate falsă unor produse. "Den Braven" susţine că performanţele spumelor produse de "Selena" nu sunt atât de mari după cum susţine compania.

Reprezentanţii "Selena arată că, deşi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus neînceperea urmăririi penale a funcţionarilor ANPC - OPC acuzaţi de luare de mită, în lipsa constatării vreunei infracţiuni, "Den Braven" a continuat politica denigratoare. Astfel, societatea concurentă a încercat să intimideze şi să determine funcţionari ANPC-OPC să aibă o atitudine părtinitoare, de teama unor măsuri vindicative şi plângeri penale pe care "Den Braven" le-ar fi putut promova împotriva acestora.

Dorin Spătaru, directorul general al "Selena" România, a declarat: "Ţin să precizez faptul că în niciuna din ţările în care cele două companii sunt prezente şi concurente, reprezentanţele nu au adoptat o astfel de strategie de abordare a pieţei şi a competiţiei, precum a făcut cea din România. Consider că, prin întreaga sa activitate direcţionată asupra denigrării companiei, a săvârşit fapte de concurenţă neloială. Este vorba despre comunicarea şi răspândirea de afirmaţii mincinoase asupra noastră şi a produselor noastre, informaţii de natură să dăuneze bunului mers al afacerii".

Domnia sa susţine că urmăreşte recunoaşterea publică, din partea "Den Braven" România, a falsităţii afirmaţiilor făcute la adresa companiei pe care o conduce.

"Selena" România este reprezentanta grupului polonez "Selena Co", unul dintre liderii mondiali în industria de spume poliuretanice. Grupul ocupă poziţia a doua la nivel mondial după numărul de fabrici de spumă poliuretanică şi poziţia a patra după potenţialul de producţie a spumei poliuretanice, susţin reprezentanţii "Selena".

"Selena" România a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro în primul semestrul al anului, cu 41% mai mult decât în perioada similară din 2006. Pentru 2007, Selena şi-a propus o cifră de afaceri de 6,3 milioane de euro. Reprezentanţii companiei susţin că "Selena" România deţine o cotă de piaţă de 32% pe segmentul spumelor poliuretanice. Întrebat care sunt prejudiciile aduse de concurentul "Den Braven", Dorin Spătaru, directorul general al "Selena" România, a declarat pentru ziarul BURSA: "Acţiunea în instanţă pe care am demarat-o vizează prejudiciul moral pe care ni l-a adus, prejudiciu a cărui cuantificare, spre deosebire de prejudiciul material, se face în raport de valorile morale lezate. Acesta este motivul pentru care am cerut daune simbolice de 1 leu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb