Senat: Biroul Permanent va discuta luni cazurile Ariton, Vosganian şi Greblă

Elena Deacu
Anticorupţie / 8 februarie 2015

Conducerea Senatului va lua în discuţie, în şedinţa Biroului Permanent de luni, avizele favorabile date de Comisia juridică pentru încuviinţarea urmăririi penale a senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai Economiei.

Biroul Permanent va stabili, astfel, introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a solicitărilor venite din partea Justiţiei pe numele celor doi foşti miniştri, precum şi avizele întocmite de Comisia juridică, plenul fiind suveran în tranşarea acestei situaţii.

Potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un alt subiect cu care a fost sesizat Biroul Permanent este cel referitor la situaţia fostului judecător al CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte.

"Am primit solicitarea din partea procurorului general privitoare la domnul Toni Greblă, prin care se solicită aprobarea arestării preventive şi trimiterea în judecată. Documentele au sosit. Ele vor intra pe circuitul prevăzut de Regulamentul Senatului. Va fi sesizat Biroul permanent şi în cadrul Biroului vom decide ce vom face în continuare. În mod normal, cum am procedat şi în alte cazuri similare, ele vor fi înaintate Comisiei juridice spre analiză", a spus Tăriceanu, miercuri seară.

El a subliniat că, în contextul demisiei lui Toni Greblă din calitatea de judecător al Curţii, cererea procurorului general "nu mai are obiect", fapt care poate fi constatat şi de către Biroul permanent al Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, totodată, că procedura pentru numirea unui nou judecător al CCR va începe după ce demisia lui Toni Greblă va fi publicată în Monitorul Oficial şi Senatul va lua act de aceasta.

Senatorii jurişti au avizat favorabil, marţi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foştilor miniştri ai Economiei Ion Ariton şi Varujan Vosganian.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat Senatului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

De asemenea, Tiberiu Niţu a trimis Senatului şi cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

Toni Greblă a demisionat, miercuri, din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, se arată într-un comunicat al CCR.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţi sesizarea Biroului Permanent al Senatului pentru încuviinţarea arestării preventive în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, şi trimiterea acestuia în judecată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb