Senatorii au aprobat creşterea ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze

F.A.
Politică / 1 octombrie 2013

Demnitarii au decis, în şedinţa Senatului de ieri, creşterea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale pentru a acoperi majorarea preţului la acest combustibil şi introducerea ajutoarelor pentru încălzirea cu energie electrică, potrivit unui comunicat al senatorului Liviu Marian Pop.

În fond, senatorii şi-au dat acordul asupra proiectului de lege privind aprobarea OG nr. 27/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege presupune menţinerea sistemului actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat, având în vedere faptul că prin compensarea procentuală deja reglementată, sprijinul acordat este raportat direct la costul gigacaloriei şi introducerea indicatorului social de referinţă (ISR) ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor şi nivelurilor de venituri în conformitate cu Legea asistenţei sociale.

Actul normativ mai prevede introducerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică. Pentru acestea, limitele de venituri până la care vor fi acordate vor fi aceleaşi ca şi în cazul ajutoarelor pentru gazele naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita superioară fiind de 615 de lei/persoană.

"Acest proiect de lege a fost necesar în condiţiile economice actuale, având în vedere scumpirea cu 6% a gazelor naturale. Din seria noilor reglementări menţionez şi faptul că se doreşte ajustarea cuantumului ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale pentru a echilibra suma ajutorului acordat pentru primele trei trepte de venituri, care au mari diferenţe chiar dacă veniturile nu diferă prea mult", a precizat senatorul Liviu Marian Pop, preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Legea mai stabileşte că ajutoarele vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cele mai sărace, cu venituri până la 155 lei/persoană, şi 48 de lei pentru persoanele cu venituri de până la 615 lei/persoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb