SENATORUL DANIEL CĂTĂLIN ZAMFIR: "Voi depune un proiect de lege pentru reechilibrarea contractelor de leasing"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 iunie 2017

"Voi depune un proiect de lege pentru reechilibrarea contractelor de leasing"

Zamfir: "Iniţiativa legislativă va reglementa şi executările silite"

Senatorul Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii, intenţionează să depună, în această săptămână, un proiect de lege care prevede reglementarea segmentului de executări silite şi a pieţei de leasing, prin reechilibrarea contractelor din aceste domenii.

Domnul Zamfir ne-a precizat: "Înainte de vacanţa parlamentară, adică săptămâna aceasta, până la 1 iulie, voi depune proiectul legislativ. Această iniţiativă, care este similară Legii dării în plată, urmăreşte să mai pună frână recuperatorilor şi să reechilibrăm contractele de leasing. Pur şi simplu dorim ca aceste contracte să nu mai fie titluri executorii, ci să se meargă în instanţă pentru obţinerea unui astfel de titlu.

În acelaşi timp, contractele de leasing trebuie şi ele reechilibrate, aşa cum Curtea Constituţională a hotărât că trebuie să se întâmple cu cele de credit. Trebuie reglementate toate domeniile astfel încât să nu existe o poziţie dominantă, ci una de echilibru între părţi".

Senatorul Zamfir a iniţiat şi promovat Legea dării în plată, care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea către bancă a imobilelor puse garanţie în contractele de credit. Curtea Constituţională s-a pronunţat în cazul Legii dării în plată, hotărând că aceste contracte trebuie reechilibrate în acord cu realitatea actuală. În cazul în care instituţiile de credit refuză renegocierea, contractele de credit vor merge în instanţă, unde vor fi reconstruite de către judecător, după ce va fi probată impreviziunea, după cum a decis Curtea de Conturi.

Noul proiect de lege este constituit pe acelaşi model ca Legea dării în plată, potrivit domnului Daniel Zamfir, care ne-a spus că îl va susţine pe avocatul Gheorghe Piperea în promovarea unui nou Cod Comercial.

Printre altele, domnul Piperea, care intenţionează să lanseze un nou Cod Comercial, a precizat, vineri, în cadrul Conferinţei "Dreptul Afacerilor", că ar fi o idee bună ca, în acest cod, să se implementeze un set de reguli în vederea optimizării fiscale a societăţilor. "Este nevoie să avem grupuri de firme, din punct de vedere al fiscalizării", a precizat domnia sa.

Ziarul BURSA a anunţat încă de la începutul anului în curs, că cei doi specialişti lucrează la redactarea unui cod comercial "adaptat la secolul al XXI-lea".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Inceputule mai greu! domnul senator a prins gust, le stie pe toate. Oare ii sopteste la ureche pipernicitul? 

    Buna ideea.

    Este o idee extraordinara dar ma gândesc ca urmează o lupta crâncenă cu Manole si BNR care vor ieși iar cu riscul sistemic sever ca sunt atacate prețioasele lui bănci pe care a jurat in masoneria de la Bruxelles sa le apere chiar cu prețul funcției si a vieții ! Dar bine-nțeles ca dreptatea va birui si veți face ceva bun ca de obicei Dl. Zamfir !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb