ZIARUL BURSA

19 iunie 2017
Ediţia din 15.08.2024

Afurisenia PSD

MAKEEditorial / 19 iunie 2017

MAKE

În calitate de Papă al PSD, Liviu Dragnea a emis o "Bulă" de partid feroce prin care autorizează pe oricine să obstrucţioneze guvernarea şi îngăduie ca premierul Sorin Grindeanu să fie rănit de oricine îl întâlneşte, cu orice-i vine la mână.

Atât Sorin Grindeanu, cât şi oricare îl ajută sunt excomunicaţi din PSD, o afurisenie căreia deja i-a căzut victimă Victor Ponta, venit de nicăieri să preia Secretariatul General al Guvernului, în Palatul Victoria părăsit de miniştri.

Se rostesc vorbele grele: trădător, tiran, comunist, securist, Ghiţă.

Este un algoritm: întâi îl pupi, îl lauzi, îl înalţi (chestia e reciprocă: eu pup poala popii, popa pupă poala mea), apoi treci la sudalme, astfel că ce-ai pupat devine organ urinar.

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, la momentul în care liderul PSD l-a prezentat pe noul premier (Sursa foto: captură Youtube)

Moţiunea pentru demiterea lui Grindeanu - depusă în Parlament

S.A.Politică / 19 iunie 2017

Actualizare 19:00 Dragnea: "Şi fără voturile parlamentarilor UDMR, PSD are o majoritate confortabilă pentru a vota moţiunea de cenzură"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au "o majoritate confortabilă" pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, dar el va fi liniştit în momentul în care lucrurile vor intra în "matca constituţională", iar guvernarea va reîncepe să funcţioneze, potrivit surselor din presă.

Actualizare 18:56 Kelemen Hunor: "Majoritatea parlamentară are dreptul să-şi schimbe guvernul"

Actualizare 17:10 Pambuccian: "Deputaţii minorităţilor vor vota la moţiune aşa cum cred de cuviinţă"

Actualizare 16:50 Ciolacu: "E normal ca Simonis să nu mai fie secretarul grupului, a spus că nu susţine moţiunea"

Actualizare 16:10 Adrian Pau (PSD Timiş): "Nu voi vota moţiunea, Sorin Grindeanu este prietenul meu"

Actualizare 14:35 PSD a anulat plenul de la Senat

Actualizare 14:03 PNL nu votează moţiunea de cenzură

Actualizare 12:50 Fifor: "Moţiunea de cenzură va trece de Parlament; sunt întrunite toate condiţiile ca Iohannis să numească premier de la PSD"

Meciul Dragnea-Grindeanu, divizia judeţeană

Meciul Dragnea-Grindeanu, divizia judeţeană

ADINA ARDELEANU, ANDREI STANPolitică / 19 iunie 2017

Cei mai mulţi dintre liderii PSD din judeţe şi-au declarat susţinerea pentru preşedintele partidului Liviu Dragnea şi acordul pentru retragerea sprijinului politic premierului Sorin Grindeanu, potrivit felului în care se exprimaseră prin presă, înainte de ziua programată pentru depunerea moţiunii de cenzură la adresa Cabinetului Grindeanu.

Adrian Sârbu a fost în stare să gândească atacuri teroriste asupra manifestanţilor

RECHIZITORIU ÎN DOSARUL MINERIADEI: Adrian Sârbu a fost în stare să gândească atacuri teroriste asupra manifestanţilor

A.G.Politică / 19 iunie 2017

Adrian Sârbu, care în 1990 ocupa funcţia de consilier al premierului Petre Roman, i-a cerut ministrului Apărării de la acea vreme, Victor Atanasie Stănculescu, să îi pună la dispoziţie explozibil pentru a-l folosi împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii, potrivit rechizitoriului întocmit în dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie.

SISTEMUL INFORMATIC AL FISCULUI - BLOCAT DE O SĂPTĂMÂNĂ Gelu Diaconu: "Situaţia de la ANAF le întrece pe toate"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 19 iunie 2017

Actualizare 17:53 Sistemul informatic al ANAF este funcţional

ANAF anunţă că sistemul informatic este perfect funcţional, în urma lucrărilor de mentenanţă din această perioadă. În acest moment este posibilă inclusiv raportarea către bănci, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

--------

Platforma informatică a Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) nu funcţionează încă de la începutul săptămânii trecute.

Spania ameninţă că blochează tranşa de ajutor financiar destinat Greciei

A.V.Internaţional / 19 iunie 2017

Oficialii de la Madrid au ameninţat, vineri, că vor bloca, prin dreptul lor de veto, acordarea unei noi tranşe din programul de asistenţă financiară destinat Greciei, dacă justiţia elenă nu renunţă la o anchetă care îi priveşte pe trei experţi europeni (dintre care unul spaniol) implicaţi în programul de privatizări al statului elen.

Sevil Shhaideh a anunţat, ieri, într-o emisiune televizată, că ia în calcul să facă o plângere penală împotriva premierului Sorin Grindeanu, cu privire la afirmaţiile făcute la adresa sa.

Sorin Grindeanu - atac la Sevil Shhaideh

E.O.Politică / 19 iunie 2017

Premierul Sorin Grindeanu a demis toţi secretarii de stat, pe secretarul general şi pe secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi.

Sfârşitul sau evoluţia Bitcoin? Monedele alternative prind interesul statelor

Sfârşitul sau evoluţia Bitcoin? Monedele alternative prind interesul statelor

MIHNEA DUMITRUInvestiţii Personale / 19 iunie 2017

Ray Kurzweil, şeful diviziei de cercetare a firmei Google, a declarat că alternative la monedele naţionale vor evolua în viitor, deşi este improbabil ca tehnologia pionierată de Bitcoin să fie folosită în acest sens. Kurzweil a caracterizat Bitcoin drept un protocol financiar instabil, dar a notat că monedele digitale vor fi din ce în ce mai folosite de actori statali. Declaraţia vine în contextul unei perioade haotice pe pieţele monedelor virtuale, cu preţul principalei tehnologii, Bitcoin, în picaj liber. Preţul Bitcoin a scăzut cu 800 de dolari în săptămâna încheiată vineri.

"Clienţii au liber la procese contra societăţilor amendate de autorităţile de concurenţă"

GHEORGHE PIPEREA: "Clienţii au liber la procese contra societăţilor amendate de autorităţile de concurenţă"

EMILIA OLESCUMiscellanea / 19 iunie 2017

Orice agent economic sancţionat de autorităţile de concurenţă este pasibil să fie acţionat în judecată, pentru despăgubiri, de către consumatorii care au suferit prejudicii ca urmare a practicilor neconcurenţiale practicate de respectiva entitate, atrage atenţia avocatul Gheorghe Piperea, care ne-a spus că această prevedere a fost aprobată, recent, prin Ordonanţa de Urgenţă 39/2017, care transpune o directivă europeană din domeniu.

Partid în pragul unei crize de nervi

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 19 iunie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Vă mai aduceţi aminte filmul lui Pedro Almodovar, "Femei în pragul unei crize de nervi"? Ieşit pe piaţă în 1988, a rulat cu un succes astăzi greu de realizat de filmele europene şi în România la începutul anilor "90. În acelaşi timp, începea - pe fondul unei crize politice permanentizate între timp - şi la noi tranziţia.

Stăm bine la oral şi olimpici!

EDUCAŢIE Stăm bine la oral şi olimpici!

O.D.Cultură / 19 iunie 2017

Primele veşti venite de pe "frontul" examenului de Bacalaureat sunt bune, la competenţe lingvistice şi la olimpici stăm bine în comparaţie cu anii trecuţi, dar partea grea abia de acum începe, urmează să vedem cum se descurcă actuala serie de absolvenţi de liceu la probele scrise.

Negocierile pentru Brexit, programate să înceapă astăzi

V.R.Jurnal de criză / 19 iunie 2017

Prima rundă a negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) sunt programate să înceapă astăzi, potrivit anunţului făcut de Guvernul de la Londra în urma unei reuniuni care a avut loc săptămâna trecută, la Bruxelles, unde ambele părţi s-au înţeles că discuţiile oficiale pot fi lansate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 19 Iunie 2017

Internaţional / 19 iunie 2017

Preţurile de consum din Germania şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2017, până la 1,5%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară.

SIBEX "19 ani, 11 luni şi 6 zile"

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ Piaţa de Capital / 19 iunie 2017

19 ani, 11 luni şi 6 zile. Sună a nume de film. De altfel, e inspirat dintr-unul, al cărui titlu ne-am permis să-l parafrazăm (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile - Cristian Mungiu).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo