Moţiunea pentru demiterea lui Grindeanu - depusă în Parlament

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 iunie 2017

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, la momentul în care liderul PSD l-a prezentat pe noul premier (Sursa foto: captură Youtube)

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, la momentul în care liderul PSD l-a prezentat pe noul premier (Sursa foto: captură Youtube)

  • document ataşat Moţiunea de cenzură PSD+ALDE
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 19:00 Dragnea: "Şi fără voturile parlamentarilor UDMR, PSD are o majoritate confortabilă pentru a vota moţiunea de cenzură"

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au "o majoritate confortabilă" pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, dar el va fi liniştit în momentul în care lucrurile vor intra în "matca constituţională", iar guvernarea va reîncepe să funcţioneze, potrivit surselor din presă.

    (A.C.)

    --------

    Actualizare 18:56 Kelemen Hunor: "Majoritatea parlamentară are dreptul să-şi schimbe guvernul"

    Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba Guvernul, iar parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România întotdeauna votează după propria conştiinţă, potrivit surselor din presă.

    Kelemen Hunor a spus, citat de News.ro: "Moţiunea de cenzură este instrumentul majorităţii şi a parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv premierul dacă doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine să facă fără scandal, fără acest circ, dar rolul şi principiul trebuie ă funcţioneze, indiferent cine asigură majoritatea".

    La remarca presei care i-a spus că din această afirmaţie se poate înţelege că UDMR va susţine moţiunea de cenzură, el a precizat că "este posibil şi această variantă dacă ne gândim la principiu", se mai arată în sursă.

    Hunor a completat: "Oricum noi avem o colaborare parlamentară, o colaborare de jumate de an şi noi săptămîna ne întâlnim, liderii se întâlnesc săptămânal şi la Senat şi la Cameră şi noi ne întâlnim dacă nu săptămânal, atunci de două ori pe lună cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi discutăm toate aspectele din politică".

    Preşedintele UDMR a mai spus că, în această perioadă, s-a întâlnit şi cu premierul Sorin Grindeanu.

    Întrebat dacă este o coincidenţă că în Parlament sunt mai multe legi care privesc minorităţile şi care vor fi adoptate, liderul UDMR a precizat: "Nu există nicio coincidenţă, noi am stabilit la începutul anului că aceste legi vor fi adoptate în această sesiune", potrivit sursei citate.

    Deputatul UDMR a mai menţionat că fiecare parlamentar al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România votează întotdeauna după propria conştiinţă, conform sursei.

    Kelemen Hunor a conchis: "Fiecare parlamentar, de fiecare dată, votează după propria conştiinţă. Aici nu se pune problema să voteze împotriva conştiinţei. Şi în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, noi vom anunţa la timpul respectiv, în timp util, nu mai repede. V-am spus un principiu de la bun început, principiul majorităţii. E un principiu democratic, cei care au obţinut majoritate, dacă vor să schimbe un guvern, trebuie să aibă această posibilitate de a face".

    (A.C.)

    --------

    Actualizare 17:10 Pambuccian: "Deputaţii minorităţilor vor vota la moţiune aşa cum cred de cuviinţă"

    Liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat luni că deputaţii grupului au decis să voteze fiecare cum crede de cuviinţă la moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva premierului Sorin Grindeanu, spunând că aceasta este cea mai neutră formulă cu putinţă în momentul de faţă, precizează News.ro.

    Varujan Pambuccian a afirmat: "Grupul a hotărât ca fiecare membru al grupului să voteze aşa cum crede de cuviinţă. Vom fi prezenţi cu toţii pentru că neprezentarea reprezintă şi ea o formă de a vota şi niciunul dintre noi nu va şti cum votează colegul lui. Toţi vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abţineri. Niciunul dintre noi, însă, nici eu, nu va şti cum votează celălalt coleg al lui, ca în felul acesta grupul să treacă protejat printr-o încercare la care n-a avut absolut niciun fel de contribuţie".

    El a precizat că grupul minorităţilor nu votează moţiuni de cenzură, dar de data aceasta, pentru că e un război generalizat, orice alt gest ar fi însemnat că se poziţionează în favoarea unei tabere sau alta, informează sursa citată.

    Pambuccian a mai spus că a fost sunat şi de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta, dar a refuzat să se întâlnească cu vreunul din ei, transmite agenţia de presă.

    Liderul deputaţilor minorităţilor a declarat: "Am solicitat să am o discuţie cu câte un reprezentant al celor două facţiuni, cărora le-am transmis exact ce v-am spus eu că bănuiesc că se va întâmpla. S-a întâmplat, grupul a fost de acord cu formula aceasta şi, iată, suntem în cea mai neutră formulă cu putinţă dată fiind situaţia de faţă (...) Noi, în primul rând, am plecat de la premisa clară că nu-i războiul nostru deloc. E un război între două grupări din interiorul PSD care, sigur, se extinde pe toată scena politică. Nu l-am produs noi, nu am avut nicio contribuţie la el".

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 16:50 Ciolacu: "E normal ca Simonis să nu mai fie secretarul grupului, a spus că nu susţine moţiunea"

    Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Parlament, că a fost o decizie absolut normală ca deputatul Alfred Robert Simonis să nu mai fie secretarul grupului, având în vedere că a anunţat că nu susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, în condiţiile în care "asta este politica", potrivit surselor din presă.

    Marcel Ciolacu a afirmat, citat de News.ro: "E o decizie normală. În Comitetul Executiv al partidului s-a hotărât că o să mergem cu moţiune pentru îndepărtarea Guvernului. Dânsul nu poate să aibă o funcţie în grup, cât timp nu susţine punctul de vedere al partidului. Este un lucru cât se poate de normal. S-a exprimat public că nu votează moţiunea şi, în consecinţă, s-a luat decizia normală. Cred că nici domnul Simonis nu s-a supărat, pentru că asta este politica".

    Deputatul PSD a mai spus că până în prezent s-au strâns 245 de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură, iar, în opinia sa, aceasta va fi votată de peste 250 de parlamentari, se mai arată în sursă.

    Întrebat dacă Victor Ponta mai este membru al grupului PSD, Marcel Ciolacu a spus: "Din punctul meu de vedere, nu, conform hotărârii CEx", potrivit sursei citate.

    (A.C.)

    --------

    Actualizare 16:10 Adrian Pau (PSD Timiş): "Nu voi vota moţiunea, Sorin Grindeanu este prietenul meu"

    Deputatul PSD de Timiş Adrian Pau a declarat luni la Parlament că nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva premierului Sorin Grindeanu, deoarece şeful Guvernului este prietenul său, în vreme ce Liviu Dragnea este doar şeful lui, adăugând că moţiunea "cu certitudine nu va trece", potrivit surselor din presă.

    Adrian Pau a afirmat: "Miercuri o să fac exact ce a decis organizaţia PSD Timiş şi o să-l susţin pe Sorin Grindeanu. Nu voi vota moţiunea".

    Întrebat de ce a ales să fie de partea lui Sorin Grindeanu şi nu de cea a lui Liviu Dragnea, deputatul PSD a spus că premierul este prietenul său, precizează News.ro.

    Deputatul a adăugat: "Pentru că Sorin Grindeanu este prietenul meu. Liviu Dragnea este şeful meu".

    Deputatul PSD de Timiş a spus că nu îi e frică de o posibilă excludere din partid şi că, dacă se va întâmpla acest lucru, se va reînscrie, transmite sursa citată.

    Adrian Pau a spus: "Până la urmă eu cred că în a vota sau a nu vota moţiunea nu există o condiţie de excludere. Dacă aşa va decide conducerea partidului şi ne va exclude, vom vedea ce vom face mai departe. Organizaţia PSD Timiş ne va susţine, ne vom înscrie înapoi în organizaţie, ei o să ne dea afară, noi o să ne înscriem. Asta este. Până la urmă, în corp, organizaţia PSD Timiş fără câteva persoane singulare, îl susţine pe Sorin Grindeanu".

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 14:35 PSD a anulat plenul de la Senat

    Liderii PSD din Senat au decis să anuleze şedinţa de plen, care ar fi trebuit să aibă loc, astăzi, de la ora 16.00, potrivit surselor din presă.

    Motivul oficial a fost că nu s-au lucrat suficiente proiecte în comisiile parlamentare pentru a fi nevoie de un plen cu vot final, precizează Ştiripesurse.ro.

    Cei din opoziţie, de la USR, susţin că anularea plenului are legătură cu războiul politic din aceste zile. Tot ceea ce ar fi trebuit să intre, astăzi, pe ordinea de zi a fost transferat pentru şedinţa de marţi, 20 iunie, transmite sursa citată.

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 14:03 PNL nu votează moţiunea de cenzură

    Senatorii şi deputaţii liberali în vor fi în sală la votul asupra moţiunii de cenzură depuse de PSD şi ALDE împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, dar nu vor vota, a anunţat Ludovic Orban, citat de Digi24.ro.

    "Astăzi (luni) trebuie să decidem poziţia PNL faţă criză politică creată de C.A.P.-ul vechililor roşii", le-a spus Ludovic Orban liderilor PNL reuniţi în şedinţa BEx.

    Preşedintele PNL a făcut şi o radiografie a situaţiei politice la început de mandat a noii conduceri a partidului, precizează sursa citată.

    Ludovic Orban a afirmat: "Începem astăzi mandatul Biroul Politic Executiv ales la Congres. Ne începem activitatea în plină criză politică, o criză politică iscată din senin, provocată de partidul de guvernământ şi majoritatea parlamentară printr-o iresponsabilitate crasă faţă de interesul public. Reglările de conturi din interior, bătăliile interne şi dorinţa de dominaţie din PSD au creat o criză politică în România cu consecinţe extrem de grave asupra imaginii României în lume, economiei şi asupra societăţii în ansamblu. Avem azi un partid de guvernământ care a câştigat alegerile minţind oamenii şi promiţând lucruri total nerealizabile, care după şase luni recunoaşte că a avut cel mai prost guvern din istoria postdecembristă şi, pe de altă parte, avem un cuplu, probabil nu tradiţional, care a ocupat Palatul Victoria fără legitimitate".

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 12:50 Fifor: "Moţiunea de cenzură va trece de Parlament; sunt întrunite toate condiţiile ca Iohannis să numească premier de la PSD"

    Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a declarat luni, la Parlament, că moţiunea de cenzură va trece miercuri de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind întrunite totodată toate condiţiile ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un nou premier din rândul social-democraţilor, potrivit surselor din presă.

    Mihai Fifor a afirmat, citat de News.ro: "Moţiunea de cenzură va trece miercuri şi odată cu trecerea moţiunii de cenzură sperăm să revenim la normalitate, adică la o ţară care să fie guvernată în mod legitim de un Guvern şi de un prim-ministru care să fie desemnat aşa cum prevede Constituţia, pe baza propunerii majorităţii parlamentare şi, desigur, de un Guvern pe care să-l voteze Parlamentul, aşa cum prevăd legile ţării în acest moment".

    Întrebat ce garanţie are că preşedintele Klaus Iohannis va accepta o propunere de premier din partea PSD, liderul senatorilor PSD a spus: "Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat cu nimic, Constituţia este aceeaşi, aşadar sunt întrunite toate condiţiile ca o propunere de premier din partea majorităţii parlamentare PSD-ALDE să fie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis".

    La remarca presei care i-a spus că numele lui este vehiculat pentru a prelua postul de premier, Fifor a susţinut că "nu există o discuţie în acest sens", transmite sursa citată.

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 12:00 Sorin Grindeanu şi Victor Ponta s-au întâlnit cu şeful UDMR

    Sorin Grindeanu şi Victor Ponta s-au întâlnit cu UDMR, potrivit surselor din presă.

    Kelemen Hunor a declarat sâmbătă că va anunţa miercuri dacă UDMR va participa la moţiunea de cenzură, scrie Digi24.ro.

    Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, după Consiliul Permanent al UDMR, că a primit din partea colegilor săi mandat pentru a negocia, începând de luni, cu reprezentanţi ai Guvernului, dar şi ai coaliţiei PSD-ALDE, el explicând că partidul său nu este interesat în acest moment de portofolii în Guvern, iar personal nu are ambiţii legate de funcţia de vicepremier, precizează sursa citată.

    Întrebat cum va vota UDMR la moţiunea de cenzură de miercuri, preşedintele uniunii a declarat că o decizie în acest sens va fi luată în ziua votului, transmite agenţia de presă.

    (A.I.)

    ---

    Actualizare 08:53 Ponta: "Raportul privind activitatea Guvernului e o fabulaţie"

    Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat duminică seara, la Antena 3, că raportul PSD privind activitatea Cabinetului Grindeanu este o fabulaţie, chiar dacă a fost elaborat de Darius Vâlcov, care este un om deştept, cu care a lucrat bine, dar care nu se pricepe chiar la toate domeniile, transmit surse din presă.

    Victor Ponta a spus, potrivit News.ro: "Criza politică a fost declanşată de Liviu Dragnea, de nimeni altcineva. Brusc, din senin, am aflat că domnul Dragnea vrea să îl schimbe pe domnul Grindeanu şi a venit cu un raport în care, după ce ne-a zis tot timpul că acest guvern e foarte bun (...) Dacă este ineficient Guvernul, am văzut şi eu acel raport care este fabulaţie, mie îmi place aşa de inventivitatea lui Darius Vâlcov".

    Fostul premier a susţinut că a lucrat bine cu Darius Vâlcov, care este un om deştept, dar care nu se pricepe chiar la toate domeniile, conform sursei citate: "Am lucrat bine cu Darius Vâlcov şi e un om deştept, înţeleg dacă a executat şi el un ordin. Ideea e următoarea: Darius Vâlcov, un om deştept, nu se pricepe domne la Cultură să îmi spună mie ce nu a făcut Ministerul Culturii, nu se pricepe la sport, nu se pricepe la mediu".

    (M.I.)

    --------

    Actualizare 07:46 Grindeanu: "Dacă moţiunea nu trece, voi negocia cu PSD şi ALDE formarea noului Cabinet, dar nu cu Dragnea"

    Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică seară, că în perspectiva în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va fi votată, partidele cu care va negocia pentru formarea unui nou Executiv vor fi PSD şi ALDE, dar fără liderul PSD, Liviu Dragnea, transmit surse din presă.

    Întrebat cu ce partide va negocia pentru formarea unui nou Guvern în condiţiile în care moţiunea de cenzură nu va fi votată, miercuri, în Parlament, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: "PSD şi ALDE", potrivit News.ro.

    El a ţinut să precizeze că în aceste negocieri îl exclude pe liderul PSD, Liviu Dragnea, informează agenţia: "Eu l-am rugat azi pe Victor Ponta să meargă, fiind deputat, eu nu sunt deputat, să meargă în grupul PSD de la Cameră să transmită un lucru: în perspectiva în care moţiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea, care e responsabil de această situaţie. Şi voi cere din interiorul PSD miniştrii, secretari de stat, şefi de agenţii, în urma acestui dialog şi la fel cu coaliţia. Nu voi decide eu singur, ci numai împreună cu colegii mei, dar nu într-un dialog cu Liviu Dragnea".

    Şeful Executivului a mai spus că riscul cel mai mare pentru PSD este să se scindeze dacă trece moţiunea de cenzură, menţionează sursa.

    Premierul a arătat, conform agenţiei citate: "Liviu Dragnea, în toate aceste zile, a propus vreo cinci colegi de-ai mei care să fie viitori prim-miniştri. Sunt vreo 40 de miniştri propuşi în viitorul cabinet. Ba mai mult decât atât, l-aţi văzut spunând un lucru, că aproape toţi miniştrii din actualul cabinet - eu cred că cei care sunt senatori şi deputaţi, ca nu cumva să existe semne de întrebare - vor face parte şi din viitorul cabinet. Adică ori au mers lucrurile bine, ori nu au mers bine. (...) Este foarte greu să vorbeşti cu cineva care are această atitudine, dar şi în ceasul al treisprezecelea am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moţiunea trece ajunge la preşedinte, iar convingerea e că PSD pierde guvernarea. Singurul lucru pe care nu îl accept e să fiu pus în situaţia de a fi actor principal în spargerea PSD şi aşa ceva nu o să accept niciodată".

    (M.I.)

    -------

    Birourile Permanente ale celor două camere parlamentare s-au reunit, ieri, să depună moţiunea de cenzură pentru demiterea premierului Sorin Grindeanu.

    În sala plenului au fost prezenţi 216 parlamentari, textul moţiunii citit, ieri, după ora 16.30, fiind semnat de 222 de parlamentari PSD şi ALDE.

    Documentul este intitulat "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor".

    Iniţiatorii moţiunii arată că, la cinci luni de la instalarea Guvernului Grindeanu, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat premierului şi echipei guvernamentale. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles "corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale".

    Document mai precizează: "Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, primul-ministru şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia.

    Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. «Guvernul» Ponta - Grindeanu - Jianu nu reuşeşte altceva decât să demonstreze că există politicieni care şi-au pierdut iremediabil busola bunului-simţ, onoarea şi demnitatea, confirmând o dată în plus justeţea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD şi ALDE".

    Textul citat menţionează că aceasta nu este o moţiune împotriva unui guvern PSD+ALDE, ci este "un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României".

    Moţiunea subliniază: "Pentru orice om onest, politician sau nu, retragerea încrederii înseamnă încetarea mandatului primit, respectarea regulilor specifice şi asumarea consecinţelor. Demisia domnului Sorin Grindeanu din funcţia de prim-ministru era gestul firesc şi responsabil al oricărui politician demn şi matur politic. Criza politică putea fi evitată şi se putea proceda de îndată la formarea noii echipe guvernamentale. Parlamentul are obligaţia de a interveni cu maximă celeritate, cu fermitate şi intransigenţă pentru apărarea valorilor democratice, a funcţionării constituţionale a statului şi pentru asigurarea exercitării responsabile a autorităţii publice. Aprobarea acestei moţiuni de cenzură restabileşte ordinea de drept şi deschide calea procedurilor pentru instalarea unui Guvern legitim care să respecte votul cetăţenilor ţării şi care să pună în aplicare angajamentele asumate".

    Potrivit iniţiatorilor, votarea acestei moţiuni "este un act de responsabilitate şi reprezintă singura opţiune viabilă pentru a pune povara guvernării în sarcina unei persoane care să aibă şi competenţa, responsabilitatea şi puterea de muncă necesare pentru a recupera cât mai grabnic întârzierile şi a reintra în parcursul ambiţios, dar corect, al acestui adevărat proiect de ţară".

    Moţiunea de cenzură urmează să fie supusă votului miercuri, 21 iunie.

    Opinia Cititorului ( 8 )

    1. On balance, incompetence generates degringolady...

      Sase luni si ceva, de haos, minciuna, incompetenta, tupeu maxim!!!!!Este clar, P.S.D., nu stie, nu poate guverna, exista o singura solutie rationala, ALEGERI ANTICIPATE, in primavara lui 2018!!!!

      Grindeanu la fel de dictator dar e si mascarici.

      1. Sunt curios cum ai ajuns la concluzia asta; singurul lucru pe care l-a dictat a fost jurnalistilor la conferinta de presa. Stii tu altceva ?

      Tuturor ministrilor li s-a retras incredrea ...nu numai premierului..De ce sa figureze in viitorul guvern aceeasi ministri?

      1. Um nou guvern cu alti ministri tehnocrati agreati si de PSD..nu cu actualii ministrii!

        De ce se ling cainii pe propriile organe ? Pentru ca pot.

      PSD este gata sa vanda tara ca sa-l scape pe cuman (dragnea) de puscarie.

      Cerintele udmr se inscriu in politica pasilor marunti prin care urmaresc sa obtina incet cate o concesie.

      Iar in final, autonomia va fi doar o formalitate, deoarece ei vor avea deja toate drepturile aprobate dinainte si vor putea demonstra ca de fapt ei functuioneaza autonom ce ceva vreme, iar autonomia trebuie sa vina doar ca o recunoastere legala a statulului lor. 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    fngcimm.ro
    danescu.ro
    chocoland.ro
    arsc.ro
    leonidas-universitate.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    17 Ian. 2025
    Euro (EUR)Euro4.9759
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
    Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    erfi.ro
    oaer.ro
    greenenergyexpo-romenvirotec.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    solarenergy-expo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb