Senatul a suspendat dezbaterea legii de privatizare a societăţii Automobile Craiova

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 octombrie 2007

Senatul a suspendat dezbaterea legii de privatizare a societăţii Automobile Craiova

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, ieri, solicitarea făcută de Guvern de a suspenda dezbaterile asupra proiectului de lege privind unele măsuri pentru privatizarea Societăţii Comerciale Automobile Craiova, a declarat vicepreşedintele Senatului, Corneliu Vadim Tudor. Decizia a fost luată de conducerea Senatului în urma unei solicitări, semnate de ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, având în vedere că la nivelul Comisiei Europene s-a hotărât iniţierea unei proceduri formale de investigaţie conform Tratatului Comisiei Europene pentru suspendarea oricărui posibil ajutor de stat în ceea ce priveşte Automobile Craiova. Documentul mai precizează că proiectul va fi reluat după finalizarea investigaţiei.

Comisia Europeană a decis investigarea unei posibile acordări de ajutoare de stat în cazul Automobile Craiova şi a emis un ordin prin care cere României să suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost în prealabil notificate Bruxelles-ului. Comisia a deschis o investigaţie amănunţită asupra unor posibile ajutoare acordate în contextul privatizării Automobile Craiova, fosta Daewoo Craiova, şi vânzării sale către Ford Motor Company în septembrie 2007.

AVAS şi Consiliul Concurenţei trebuie să trimită, până la sfârşitul lunii octombrie, o poziţie la Comisia Europeană privind toate aspectele referitoare la concurenţă şi ajutor de stat ale privatizării Automobile Craiova.

Pe parcursul lunii noiembrie, Comisia Europeană va analiza documentele părţii române, iar în termen de 18 luni de la data deschiderii procedurii de investigaţie va trebui să emită o decizie. Această decizie poate fi de autorizare, de autorizare condiţionată sau poate fi negativă, caz în care furnizorul trebuie să recupereze ajutorul de stat acordat, plus dobânzile aferente.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, suspendarea dezbaterilor din Parlament la proiectul de lege privind unele măsuri pentru privatizarea SC Automobile Craiova, până la decizia Comisiei Europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb