Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni într-o şedinţă comună

V.G.
Politică / 8 decembrie 2022

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni într-o şedinţă comună

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni, 12 decembrie, de la ora 12:30, în şedinţă comună, pentru adoptarea Declaraţiei Parlamentului privind consolidarea egalităţii de gen în România, informează Agerpres.

Iniţial şedinţa era prevăzută pentru ora 13:00, dar Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis astăzi să o decaleze cu 30 de minute.

La şedinţa de luni sunt programate alocuţiuni ale preşedintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi intervenţii ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, în limita a cinci minute pentru fiecare, potrivit memorandumului intern aprobat. Deputaţilor şi senatorilor neafiliaţi li se alocă trei minute, cu o singură intervenţie printr-un reprezentant comun.

Sunt invitaţi, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membri ai Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului, şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Potrivit proiectului declaraţiei, Parlamentul încurajează participarea deplină şi egală a femeilor din România la dezvoltarea, finanţarea şi implementarea de programe, iniţiative şi politici publice relevante. Totodată, se recunoaşte necesitatea aplicării unui cadru legislativ care să promoveze accesul egal la mandatele de reprezentare politică sau la responsabilităţile profesionale şi poziţiile de conducere şi se sprijină eliminarea tuturor formelor de inegalitate de gen, precum violenţa împotriva femeilor şi fetelor, căsătoria timpurie şi forţată, nerespectarea drepturilor reproductive, lipsa de echitate la angajare şi diferenţa salarială între femei şi bărbaţi sau participarea inegală la luarea deciziilor private şi publice.

Prin declaraţia pe care Parlamentul o va dezbate şi vota pe 12 decembrie se salută iniţiative pentru stabilirea unei cote de reprezentare de gen pe listele de candidaţi pentru alegerile locale parlamentare şi europarlamentare, se consideră oportună intensificarea demersurilor pentru a asigura o paritate reală pentru poziţiile eligibile pentru pentru femei la nivel local, naţional şi european, sunt îndemnaţi toţi actorii politici şi instituţionali să contribuie la participarea semnificativă a femeilor în toate domeniile de activitate şi la toate nivelurile de decizie şi se susţine dialogul interinstituţional privind educaţia sensibilă la gen care să promoveze incluziunea şi echitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb