SERGHEI RIBIAKOV: "Rusia nu a dezvoltat vreun program de înarmare chimică novicioc"

D.I.
Internaţional / 15 martie 2018

Serghei Riabkov (Sursa foto: Twitter)

Serghei Riabkov (Sursa foto: Twitter)

Moscova nu a dezvoltat niciodată, nici în timpul URSS, vreun program de armament "novicioc", agentul neurotoxic implicat în otrăvirea unui fost spion rus în Regatul Unit, a declarat astăzi un oficial rus de rang înalt, informează AFP, citat de News.ro.

"Nu a existat niciun program de dezvoltare de armament chimic sub numele de «novicioc», nici în timpul URSS şi nici în Rusia", a declarat adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov, citat de agenţia Interfax.

Rusia pregăteşte însă "măsuri de represalii" în urma unei serii de sancţiuni americane dezvăluite joi de Washington în legătură cu presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a declarat el.

"Vom reacţiona cu calm. Am început să pregătim măsuri de represalii", a precizat Riabkov, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Oficialul a dat asigurări că sancţiunile americane sunt "legate de campania electorală" în alegerile prezidenţiale ruse de duminică.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a acuzat astăzi Guvernul britanic că se foloseşte de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal pentru a "deturna atenţia de la dificultăţile legate de Brexit".

"Este clar că Londra se află într-o situaţie foarte dificilă în ceea ce priveşte negocierile cu Uniunea Europeană (UE) referitoare la Brexit", a dat Lavrov asigurări într-un interviu cu presa străină, al cărui text a fost difuzat de minister.

"Popularitatea acestui guvern nu încetează să scadă", a subliniat ministrul, adăugând că "Această modalitate de a organiza provocări în jurul lui Serghei Skripal detunează atenţia".

Fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost victimele, pe 4 martie, ale unui atac - cu novicioc, un agent neurotoxic de fabricaţie rusă potrivit Londrei -, la Salisbury, în sud-evestul Angliei.

Premierul britanic Theresa May a declarat Rusia "vinovată" şi a anunţat ieri expulzarea a 23 de diplomaţi şi o suspendare a contactelor bilaterale cu Moscova.

Este vorba despre cea mai importantă expulzare de diplomaţi ruşi din Regatul Unit de după Războiul Rece.

Kremlinul a promis astăzi o ripostă rapidă după decizia "absolut iresponsabilă" a Londrei.

Acuzând autorităţile britanice de faptul că vor "să umfle retorica antirusă în mod conştient şi arogant până la isterie", Lavrov a repetat că "Rusia rămâne deschisă dialogului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb